Uutisen päiväys

7.11.2012← Takaisin

Suomen Cup jatkuu kovatasoisilla kilpailuilla Rovaniemellä

Maastohiihdon Suomen Cup jatkuu viikonloppuna Rovaniemellä kovatasoisilla kilpailuilla, joissa myös suurin osa maajoukkuehiihtäjistä avaa kautensa. Lauantaina hiihdetään sprintit vapaalla hiihtotavalla, sunnuntaina naiset hiihtävät vitosen ja miehet kympin perinteisellä hiihtotavalla.

Maajoukkuehiihtäjistä kautensa Rovaniemellä avaavat muun muassa Aino-Kaisa Saarinen (sunnuntaina), Matti Heikkinen (sunnuntaina), Krista Lähteenmäki (lauantaina, hiihtää myös sunnuntaina), Riitta-Liisa Roponen (lauantaina, hiihtää myös sunnuntaina) sekä Sami Jauhojärvi (lauantaina, hiihtää myös sunnuntaina).
”Toivon, ettei ole niin hyvä suorituskykyisyys kuin vuosi sitten, mutta toivon myös, että hiihdän kovempaa kuin vuosi sitten tähän aikaan. Sprintissä tavoitteena on finaalipaikka, sunnuntaina paikka kolmen joukkoon. Suomen Cup kotipaikkakunnalla merkitsee tällä hetkellä aika paljonkin – saan neljä päivää lisää olla kotona. Olen saanut kesän ja syksyn keskittyä maastohiihtoon, on rauhallinen olo”, Sami Jauhojärvi tuumi kilpailukauden avauksensa lähestyessä.
Riitta-Liisa Roponen arveli, että kisajännistystä tulee avausviikonlopun lähestyessä. Roposen paraatimatkoja viikonloppu ei tarjoa, mutta hän odottaa kisoja mielenkiinnolla. Roponen on kärsinyt läpi harjoituskauden polvivaivasta, joka oli ensin juoksijan polvi ja syksymmällä tulehdus polvitaivelihaksen kiinnityskohdassa.
”Harjoittelua se ei ole estänyt, mutta juoksua on. Rullahiihtoa ja pyöräilyä olen tehnyt tilalla. Hiihtäessä vaiva ei haittaa lainkaan”, perjantai-illasta lähtien Levillä harjoitellut Roponen sanoo.
Alkukauden onnistuminen on hänelle henkisesti tärkeää, vaikka kokenut hiihtäjä tietääkin, että vaikka alkukausi olisi hankalakin, vire kyllä löytyy myöhemmin talvella. Tuleva viikonloppu kisoineen on yksi hyvä etappi vireen etsimisessä kisojen kautta.
”Harjoittelua on muutettu tälle kaudelle niin, että hiihto olisi jo alkukaudesta valmiimpaa. Ei mitään isoja muutoksia, mutta harjoituskauden alusta asti rytmiä on ollut enemmän, on tehty vauhdikkaampia harjoituksia”, Roponen sanoo.

Hietanen tyytyväinen järjestelyjen tilanteeseen


Rovaniemi on Suomen Cup –kalenterissa uusi kohde ja samalla myös uusi ajankohta. Rovaniemen-osakilpailuiden kilpailunjohtajana toimiva Eero Hietanen näkee tapahtuman monella tapaa hyvänä järjestäjienkin näkökulmasta.
”Tällä on hirveän hyvä markkina-arvo. On hienoa saada alkukauteen järjestettyä näin iso tapahtuma. Seuralle tämä on iso haaste, mutta meillä on hyvä ja rutinoitunut porukka. Toivottavasti tulee myös paljon katsojia seuraamaan kotimaista huipputapahtumaa”, Hietanen toivoo.
Järjestelyt ovat Rovaniemellä hyvällä mallilla ja aikataulussa. Ladut ovat valmiina ja lunta on riittävästi, luonnonluntakin 10 senttimetriä. Sääennuste näyttää viikonloppua ajatellen mielenkiintoiselta. Lauantaille on vielä luvassa selkeää pakkaskeliä, mutta sunnuntaiksi sää lauhtuu ennusteiden mukaan nollaan tai asteen plussan puolellekin.
Sprintteihin on ilmoittautunut 52 naista ja 80 miestä, vitoselle puolestaan 61 naista ja kympille 82 miestä.
Yle televisioi kilpailut molempina päivinä. Lauantaina lähetys Yle TV2:ssa alkaa kello 11.45, sunnuntaina vastaavasti 11.20.

Lisätietoja: www.oh.fi


Kilpailuohjelma:
Lauantai 10.11.2012, sprintti
10.30 karsinta Naiset 1,1 km / Miehet 1,5km vapaa hiihtotapa
12.00 Naisten I alkuerä
12.06 Naisten II alkuerä
12.12 Naisten III alkuerä
12.18 Naisten IV alkuerä
12.24 Naisten V alkuerä
12.31 Miesten I alkuerä
12.37 Miesten II alkuerä
12.43 Miesten III alkuerä
12.49 Miesten IV alkuerä
12.55 Miesten V alkuerä
13.02 Naisten I välierä
13.08 Naisten II välierä
13.15 Miesten I välierä
13.21 Miesten II välierä
13.28 Naisten finaali
13.36 Miesten finaali
13.48 Kukitus, naiset
13.55 Kukitus, miehet
14.10 Palkintojen jako
14.20 Mitalistien lehdistötilaisuus
Sunnuntai 11.11.2012
11.35 Naiset 5 km perinteinen hiihtotapa
12.25 Kukitus, naiset
12.30 mitalistien lehdistötilaisuus, naiset
12.35 Miehet 10 km, perinteinen hiihtotapa
12.50 Palkintojen jako naiset                                                                          
13.50 Kukitus miehet                                                                                                               
13.55 mitalistien lehdistötilaisuus, miehet
14.10 Palkintojen jako miehet