Uutisen päiväys

30.11.2014← Takaisin

Suomalaismiehet pettyivät yhdistetyn parisprintissä

  Suomen ykkösjoukkue lopputuloksissa sijalla 11, kakkosjoukkue sijalla 17.

  Suomella oli kaksi joukkuetta mukana Rukan yhdistetyn parisprintissä. Janne Ryynänen ja Ilkka Herola eli Suomen ykkösjoukkue oli lopputuloksissa 11:s ja Leevi Mutrun ja Matti Herolan kakkosjoukkue sijalla 17. Tulos oli varsinkin Ilkka Herolalle pettymys.

  "Mäkiosuudella tuli omantasoinen hyppy, ei siinä, hyvällä tasolla se homma. Valitettavasti hiihtäminen ei ollut sitten niin hyvää. Parisprintissä se näkyy, että tehoharjoittelun määrä on toistaiseksi jäänyt aika vähiin. Miehestä ei saanut parasta irti, se oli tuommoista taapertamista."

  "Rankka reitti ja vielä rankempaa on, kun hiihto ei kulje. Pitää hiihtää koko ajan maksimilla, eikä sekään meinaa riittää. Ei ollut helppoa. Miten tästä palaudutaan? Huomenna käydään ehkä mäessä ja pitkä aineenvaihduntalenkki päälle", Herola tuumi.

  "Mäessä oli paras suoritus mitä täällä on tullut. Tuuli vähän sotki, mutta muuten ok. Hiihto tuntui verryttelyssä paljon paremmalta, mutta parisprintin hiihto on vähän semmoinen, että vähän enemmän pitäisi sitä harjoitella. Nyt tuntuu, ettei oikein pysty vastaamaan muiden vauhtiin. Parilla viimeisellä osuudella paikka pysyi, muuten oli kyllä raskasta", Janne Ryynänen kommentoi.

  Matti Herola näki mäkiosuutensa täydelliseksi epäonnistumiseksi.

  "En saanut minkäänlaista ponnistusta, se jäi vähän ei-mihinkään. Hiihtäminen oli parempaa kuin eilen. Lähinnä yritin peesailla ja pysyä muiden perässä. Se oli semmoista sinnittelyä koko ajan, mutta voi olla ihan tyytyväinen."

  Leevi Mutru piti hyppyosuuttaan ok:na.

  "Joukkueena pieni epäonnistuminen, joten ladulle lähdettiin sitten riskillä. Heti piti lähteä kovaa liikkeelle. Tuntui ihan hyvältä, kroppa oli hyvin mukana ja vähän pystyi nostamaan sijoitustakin", Mutru kommentoi.

  Mutrun ja Matti Herolan joukkue nosti hiihdossa sijoitusta kahdella pykälällä.

  Päävalmentaja Petter Kukkonen ei kuulu parisprintin suurimpiin ystäviin.

  "Ne kilpailumuodot maistuvat tietysti, jossa tulee pisteitä. Lajille formaatti on ehkä hieman turha."

  "Janne ja Ilkka hyppäsivät tänään hyvin. Hiihto oli semmoista kuin odotinkin. Meidän tasomme ei vaan tässä kohtaa riitä. Matti ja Leevi voisivat ladulla pärjätä, mutta hyppypuoli taas ei osu kohdilleen."

  "Nuorille pojille tämä oli kuitenkin hyvää kokemusta. Toisena päivänä peräkkäin saadaan kovia kilpailuja maailman huippuja vastaan. Se kehittää."

  Ensi viikonlopun Lillehammerin mc-kilpailuihin lähtee sama maajoukkue: Ilkka Herola, Janne Ryynänen, Matti Herola ja Leevi Mutru.