Uutisen päiväys

23.2.2020← Takaisin

Suomalaisilla vahvaa menoa Ski Tourin päätöskilpailuissa – Pärmäkoski seitsemäs, Niskanen kahdeksas

Maastohiihdon Ruotsin ja Norjan kiertue, Ski Tour, päättyi tänään Trondheimissa perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailuihin. Krista Pärmäkoski nousi 15 kilometrin takaa-ajon kolmanneksi nopeimmalla osuusajalla kiertueen kokonaistuloksissa seitsemänneksi. Iivo Niskanen oli miesten 30 kilometrin kilpailun toiseksi nopein ja nousi kahdeksanneksi.

Pärmäkosken päivä alkoi hieman tahmeasti, mutta kilpailun edetessä vauhtia alkoi löytymään. 

– Alussa tuntui, että kroppa oli tosi väsynyt. Ensimmäiset 1,5 kierrosta oli tosi vaikeaa, puolessa välissä lähti rullaamaan. Tuli loppuun kivasti, sai hyvän fiiliksen ja sai kropan toimimaan. Yllätyin, että aika oli noinkin hyvä.  Tavoitteet eivät tältä tourilta täyttyneet, mutta tuli hyvä hiihto loppuun ja se piristää mieltä. 

Pärmäkoski odottaa jo ensi viikon maailmancupin kilpailuja Lahdessa.

– Uskon, että pystyn taistelemaan podiumista. Toivotaan, että saadaan yleisöä paikan päälle kannustamaan. Siitä on iso apu urheilijalle, kun yleisö hurraa ja kannustaa. On kivaa päästä kotiyleisön eteen hiihtämään, totesi Pärmäkoski.

Myös Anne Kyllönen ja Laura Mononen esittivät tänään vahvoja otteita. Kyllönen oli päivän seitsemänneksi nopein ja Mononen oli osuusaikojen 11:s. Kiertueen lopputuloksissa Mononen oli 18:s ja Kyllönen 19:s.

Kyllönen oli tyytyväinen päivän vetoonsa.

– Hyvä hiihto, pyrin aktiivisesti tekemään letkassa töitä. Vauhti pysyi koko ajan tosi hyvänä, veto kesti loppuun asti ja sukset toimi tosi hienosti.

Kyllönen koki kiertueen kokonaistuloksen olleen kuitenkin pieni pettymys.

– Tulos jäi alakanttiin siitä, mitä lähdin tavoittelemaan. Oli tosi hyviä hiihtoja, Östersundin takaa-ajo ja tämä päivä. Meråker ja Åren sprintti olivat keskivertotekemistä. Östersundin vaparin kisa oli pettymys, odotin parempaa. Onneksi oli nousujohteinen touri ja on vielä tosi tärkeitä kisoja tälle vuodelle edessä, pohdiskeli Kyllönen.

Ski Tourin ylivoimaiseen voittoon hiihti Therese JohaugHeidi Weng ja Ingvild Flugstad Östberg kävivät loppuun asti kovaa kamppailua kakkossijasta. Kamppailu kääntyi lopulta Wengin eduksi.

Tulokset | Osuusajat

Ski Tourin kokonaistulokset

Iivo Niskanen starttasi kiertueen viimeiselle etapille sijalta 16. Niskanen teki tänään huippuhiihdon ja nousi toiseksi parhaalla osuusajalla kiertueen kahdeksanneksi. Suoritusta entistä kovemman teki se, että Niskanen joutui hiihtämään lähes koko 30 kilometrin kilpailun yksin.

– Rankka kisa, käytännössä yksin koko matka. Mielenkiintoinen reilu tunti hiihtää, kun ei tiennyt mitä tulevan pitää. Keli oli raskas ja vaihtui vielä loppuun liipalle, kertasi Niskanen.

Pärmäkosken tavoin Niskanen odottaa jo Lahden maailmancupin osakilpailuja. Lahdessa kilpailuohjelmassa on perinteisen väliaikalähtökilpailut ja viestit.

– Lahdessa on tullut monesti hyviä onnistumisia, kiva lähteä hiihtämään. Päästään kotikentälle, totesi Niskanen.

Suomalaismiehistä kiertueen loppuun asti hiihti myös Lauri Vuorinen. Vuorinen oli kiertueen 49:s. Ski Tourin voittoon hiihti Pål GolbergSimen Hegstad Krüger oli toinen ja Hans Christer Holund kolmas.

Tulokset | Osuusajat

Ski Tourin kokonaistulokset

Kommentteja SoundCloudissa