6.2.2011← Takaisin

Suomalaisia palkintopallille Viron Skandinavia-cupissa

Skandinavia cup jatkui 5.-6.2. Joulumäen osakilpailuilla Virossa, jossa lauantaina Antti Häkämiehelle, sunnuntaina Laura Ahervolle ja Lari Lehtoselle palkintopallisijat. Häkämies perinteisen hiihtotavan sprintin kakkonen, Ahervo perinteisen 10 km matkalla kolmanneksi ja Lehtonen perinteisen 15 km matkalla myös kolmanneksi.

Lauantaina hiihdettiin perinteisen hiihtotavan sprintit. Naisten kilpailuissa voiton otti isäntämaan Triin Ojaste. Laura Ahervo oli parhaana suomalaisena neljäs. Miesten kilpailussa voitto meni ylivoimaisella tavalla Norjan Kent-Ove Clausenille. Suomen Antti Häkämies oli kilpailussa toinen, ja finaalissa kaatunut Niklas Colliander kuudes. Häkämies paransi aiempaa parasta skandinavia-cup sijoitustaan kahdeksannesta toiseksi.

Sunnuntaina hiihdettiin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailut. Naisten kilpailun voitti edellispäivän tapaan Triin Ojaste. Suomen Laura Ahervo oli hienosti kolmas, ja sai näin katkaistua SM-kisoista alkaneen neljänsien sijojen putken. Miestenkin kilpailun voitto meni Viroon, nuoren Karel Tammjärven ollessa nopein. Lari Lehtonen oli kolmas, jääden voittajalle 13,8 sekuntia. Lehtosen saldoksi Baltian skandinavia cupin osakilpailuista tuli siis palkintopallisija molemmista normaalimatkan kilpailuista.