29.1.2010← Takaisin

Suomalaiset taas kaukana kärjestä nuorten MM-yhdistetyssä

Yhdistetyn toisessa nuorten MM-kilpailussa Saksan Hinterzartenissa ei suomalaissuorituksissa nähty toivottua parannusta mäkiosuudella. Mikke Leinonen oli lopulta parhaana suomalaisena 35:s, kolme ja puoli minuuttia kilpailun voittaneelle Norjan Ole Christian Wendelille hävinneenä.

Toinen maaliin selvinnyt suomalainen oli Jim Härtull, joka oli 36:s. Sakea lumisade teki hiihto-osuudesta erittäin raskaan. Suomalaisista kilpailun keskeyttivät Eetu Vähäsöyrinki ja Mikael Kuhlberg.

”Samat kuviot kuin edellisessäkin kisassa. Koekierroksella oli jo pieniä ennusmerkkejä, että parilla kaverilla olisi voinut odottaa mäessä parempaa, mutta he eivät kilpailussa pystyneet normaaliin suoritukseen. Oli aika lohduton tilanne. Hiihto oli näissä olosuhteissa raskasta”, valmentaja Antti Kuisma sanoi.

Suomalaiset ovat kilpakumppaneistaan jäljessä muutamilla osa-alueilla, mutta suurin murhe perjantainakin oli mäkiosuus.
”Aika kaivamalla saa kaivaa positiivisia asioita tästä kisasta, mutta Miksun (Kuhlberg) ja Jimin (Härtull) koekierroksen hypyt olivat sellaista (10:s ja 16:s)”, Kuisma sanoi.

Yhdistetyssä kilpaillaan näissä nuorten MM-kisoissa enää sunnuntaina, jolloin vuorossa on joukkuekilpailu. Suomalaisodotukset ovat varovaiset.
”Edelleen odotan pieniä positiivisia signaaleja. Pojille nämä ovat viimeiset nuorten MM-kisat Mikkeä lukuun ottamatta, joten toivoisin onnistumisia. Joka kilpailussa realismi iskee vastaan, täällä nähdään, mitä huipulle pääsy vaatii. Hyviä oppeja nämä ovat”, Kuisma sanoo.

Päivän kilpailussa Norjan ja Saksan nelikot olivat kovassa vireessä. Wendelin voiton lisäksi Norjaan meni pronssi, 9. ja 10. sija. Saksa puolestaan otti Janis Morweiserin hopean lisäksi sijat 4, 6 ja 8.