Uutisen päiväys

26.1.2005← Takaisin

Suomalaiset mitalisateessa Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla

Kaksoisvoitto Lari Lehtoselle ja Martti Jylhälle ja pronssia Anne Kyllöselle maastohiihdossa sekä kultaa Niko Harmaselle suurpujottelussa. Hiihtolajien menestys nuorten olympiafestivaaleilla oli keskiviikkona huikean hieno.

Sveitsin Montheyssa pidetävissä kisoissa tiistaina hopeaa ottanut  Lari Lehtonen pisti seuraavana päivänä vielä paremmaksi poikien perinteisellä 7,5 kilometrillä: voitto Suomeen ja Imatralle. Eikä Sotkamon Jymyn Martti Jylhä jäänyt pekkaa pahemmaksi. Hän paransi neljännen sijansa peräti hopeaksi. Kaksoisvoitto Suomeen. Myös tytöt nousivat maastohiihdossa mitalikantaan. Kainuun Hiihtoseuraa edustava Anne Kyllönen oli tyttöjen perinteisellä 5 kilometrillä pronssilla. Tiina Taskinen, Joensuun Kataja,  ja Satu Annila, Kangasalan Kisa, täydensivät hyvää tasoa kuudennella ja yhdeksännellä sijallaan.

Niko Harmaselle kultaa suurpujottelussa

Hiihtolajien menestys ei jäänyt keskiviikkona maastohiihdon varaan. Korkeimmalle palkintopallille Montheyssa nousi myös Ounasvaaran Hiihtoseuran Niko Harmanen suurpujottelussa.  Tuomas Huttunen Vuokatti Slalomista täydensi sijoittumalla seitsemänneksi.

Lisätietoja suomalaisista www.noc.fi ja
kisoista: http://www.monthey2005.ch/en/