Uutisen päiväys

27.10.2010← Takaisin

St1-ryhmä viihtyi ensilumilla Vuokatissa

  Nuorten maajoukkue aloitti lumileireilynsä Vuokatin ensilumenladulla, jolla laadukas harjoittelu onnistui hyvin runsaasta hiihtäjämäärästä huolimatta. Nuoret kehuivat joukolla paitsi olosuhteita myös treeniensä sujuvuutta torstaina päättyvällä leirillä.

  ”Leiri on mennyt hyvin, treenit ovat onnistuneet hyvin ja on ollut mukava hiihtää. Ihan perustreeniä, pk-lenkkiä ja muuta, nyt parina päivänä kovempia tehoja tässä ollut – nekin ovat kulkeneet hyvin. Vähän alkaa jo väsymys painaa tässä leirin lopuksi”, Susanna Saapunki kertoi hymyillen.

  Hyväksi leiriä kuvasi myös Tanja Kauppinen, joka nautti ulkona hiihtämisestä tutuksi tulleen putkessa hiihtämisen sijaan.

  ”Hyvin on sujunut, mukava on ollut päästä hiihtämään luontoonkin. Harjoituskausi on ollut hyvä, ei ole tarvinnut sairastella. Peruskestävyys on kehittynyt. Jännittävä kisakausi tulee olemaan”, Kauppinen sanoo.

  Monen lajin taitaja Viktor Lövdal kertoi lihastensa olleen leirin alussa väsyneet, mutta leirin loppua kohti harjoitukset sujuivat hänelläkin mukavasti.

  ”Päätavoite on päästä Otepäähän, viestissä olisi mahdollisuus saada mitali mutta en halua luoda itselleni mitään paineita. Hiihto on päälajini, juoksu on kulkenut hyvin, mutta se tulee enemmän bonuksena”, Lövdal sanoi.

  St1-ryhmän seuraava leiri on Rovaniemellä marraskuun alussa. Myös nuoret hiihtäjät avaavat kilpailukautensa Oloksella 12.-14. marraskuuta. Tähtäin on tiukasti nuorten MM-kilpailuissa Otepäässä, jonne edustuspaikoista tuleekin kova kamppailu.

  ”Viime vuonna jäi nuorten MM-kisoissa hampaankoloon sprintistä, olin aika pettynyt sen jälkeen. Nyt ainakin kymmenen parhaan joukkoon sprintissä on mahdollista, jos minulla on hyvä päivä. Kauden avauskilpailussa Oloksen sprintissä tulee toivottavasti hyvä sijoitus, viime vuonna olin 25:s”, Maria Grundvall mietti.

  Lisää leiritunnelmia Kohti Otepäätä –blogissa lähipäivinä!