Uutisen päiväys

21.2.2010← Takaisin

Simon Ammann vei myös suurmäen olympiakullan Vancouverissa

  Sveitsín Simon Ammann voitti Vancouver 2010-talvikisojen olympiakultaa myös suurmäessä. Hopealle hyppäsi Puolan Adam Malyzs ja pronssille Itävallan Gregor Schlierenzauer. Suomalaisten kilpailupäivä vastusti koekierrokselta alkaen.

  Sveitsin Simon Ammann oli jälleen omilla metrilukemillaan Vancouverin olympialaisten suurmäessä. Amman voitti suurmäen kultamitalin 144 ja 138 metrisillä hypyillään – molemmilla kierroksilla sveitsiläinen hyppäsi kierroksen pisimmät hypyt.
  Suomen mäkikotkissa kilpailun parhaissa taisteluasemissa oli Matti Hautamäki hyppättyään ensimmäisellä kierroksella 134 metriä. Hautamäki oli kilpailussa kolmantena 1. kierroksen jälkeen. Harmillisesti Hautamäen toisen kierroksen hyppy ei kantoi vain 104 metriin ja sijoitus lopulta oli 26.
  Suomalaisten kilpailupäivä vastusti koekierrokselta alkaen. Janne Ahonen loukkaantui koekierroksella kaatuessaan alastulon jälkeen. Vasen polvi vääntyi ja Ahonen hyppäsi kilpailussa ainoastaan ensimmäisellä kierroksella. Ahosen kilpailuhyppy kantoi 125 metriä ja sijoituksena kierroksella 16. Ahonen jätti kilpailun toisen kierroksen hyppäämättä.
  Harri Ollin ensimmäisen kierroksen hypyssä eivät tuuliolot suosineet ja hypylle mittaa tuli 117 metriä. Olli pääsi toiselle kierrokselle viimeisenä 30. hyppääjänä, mutta paransi toisella kierroksella selvästi ja nosti sijoitustaan lopulta kilpailussa sijalle 18. ollen lopulta suomalaisten paras. Ollin hyppy kantoi toisella kierroksella 129 metriä.
  Janne Happonen hylättiin ensimmäisen kierroksen jälkeen tehdyssä pukukontrollissa. Happosen hyppy kantoi avauskierroksella 122 metriin.
  Suomen mäkihypyn päävalmentaja Janne Väätäinen oli arvatenkin harmissaan kilpailun jälkeen.
  - Kyllä harmittaa. Matin toisen kierroksen vauhdista näki, että purista tuli hyppyyn. Liikkeenä oli kohtuullista verrattuna 1. kierrokseen, kun katsoin videolta. Hyppy ei ollut rennoin mahdollinen ja siihen vähän hankalat olosuhteet, kertoi Väätäinen Hautamäen 2. kierroksen suorituksesta.

  Janne Ahonen tilanne selvitetään jatkotutkimuksissa.
  - Janne menee tänä iltana magneettikuvaan ja mietitään sen perusteella sitten jatko, totesi Väätäinen.
  Tuloskooste
  Vancouver 2010-talvikisat
  20.2.2010 Whistler Olympic Park, HS 140
  1. Simon Amman SUI 283.6
  2. Adam Malysz POL 269.4
  3. Gregor Schlierenzauer AUT 262.2
  18. Harri Olli 217.8
  26. Matti Hautamäki 202.4
  31. Janne Ahonen 111.0
  Janne Happonen hylättiin ensimmäisen kierroksen hypyn jälkeen pukukontrollissa.
  Tulokset www.vancouver2010.com/olympic-ski-jumping/schedule-and-results ja www.fis-ski.com