9.1.2005← Takaisin

Schild otti toisen pujotteluvoittonsa Santa Caterinasta – Poutiainen kuudes

Itävallan Marlies Schild otti toisen perättäisen pujotteluvoiton alppihiihdon maailmancupissa Santa Caterinassa, Italiassa. Suomen Tanja Poutiainen piti kuudennella sijallaan pujottelucupin kärkipaikan.

Tulevien Bormion MM-kisojen Deborah Compagnoni-rinteessä Santa Caterinassa, Italiassa pidetyn naisten maailmancup-pujottelun viidennen osakilpailun voittajaksi nousi Itävallan Marlies Schild, joka oli paras myös edellisessä mc-pujottelussa Itävallan Semmeringissä joulukuun lopulla. Hän nousi kisan voittoon ensimmäisen kierroksen kolmannelta sijalta. Toiseksi sijoittui ensimmäisen kierroksen nopein, Yhdysvaltain Kristina Kotznick ollen maalissa 0,15 itävaltalaisen jäljessä. Kolmas oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ollut Saksan Monica Bergman-Schmuderer 0,24 voittajan perässä.

Suomen Tanja Poutiainen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vielä hyvinkin palkintopallisijan tuntumassa, vain 0,46 kärkeä ja 0,15 kolmossijaa jäljessä. Lauantain suurpujottelun tapaan Poutiainen ei kuitenkaan saanut toiseen laskuunsa tarvittavaa tehoa. Aika oli vasta kierroksen 24:nneksi paras ja yhteisaika oikeutti rovaniemeläisen edellispäivän tapaan kuudenneksi.

Suomen toinen edustaja, numerolla 36 startannut lahtelainen Henna Raita laski kaksi varmaa laskua ja jatkoi hyvää sarjaansa: pisteillä kaikissa kauden cup-pujotteluissa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Raita oli 19:s, mutta joutui toisella kierroksella antamaan periksi yhden sijan: 20:s.

Pujottelun maailmancupissa Tanja Poutiainen vahvisti asemiaan kärjessä, kun pahin kilpailija, Ruotsin Anja Pärson ajoi ulos kilpailun toisella kierroksella. Loppuviikossa harjoituksissa loukkaantunut Pärson oli ensimmäisen kierroksenjälkeen vasta 25:s.

Myös toinen Poutiaisen pahimmista uhkaajista, Kroatian Janica Kostelic oli epäonninen. Hän ajoi ulos jo kilpailun ensimmäisellä kierroksella.