17.1.2012← Takaisin

Sarkkinen viidenneksi Nuorten Olympialaisten kympillä

Oulunsalon Vasamaa edustava Joonas Sarkkinen onnistui suomalaisnelikosta parhaiten maastohiihdon avauspäivänä Nuorten Olympialaisissa. Sarkkinen hiihti Seefeldin laduilla perinteisen kympillä viidenneksi.

Oulunsalolainen hävisi kilpailun voittoon hiihtäneelle venäläiselle Alexander Seljaninoville 52,9 sekuntia. Pronssimitali jäi 24,2 sekunnin päähän. Hänellä ei ollut sijoitusodotuksia, vaikka etukäteen kymmenen joukkoon pääsy tuntui mahdolliselta suksen ja miehen itsensä ollessa kunnossa. Näin tapahtui, ja Sarkkinen oli viidennestä sijastaan innoissaan.
    ”Kyllähän se (sijoitus) minulle kelpaa! Hiihto oli aika tasaista. Suunnitelma oli, etten lähde liian kovaa, kun ollaan kuitenkin vähän korkealla ja minulla on rasitusastmaakin. Lähdin rauhallisesti liikkeelle ja siitä sitten kisavauhtiin. Aika huippuhiihto”, Sarkkinen summasi.
    Kymppi oli Nuorten Olympialaisten kahdesta henkilökohtaisesta kilpailusta Sarkkiselle päämatka, mutta menestys sprintissäkään ei toki häntä haittaisi. Nuorten Olympialaisissa Sarkkinen on viihtynyt.
    ”Tänään ennen lähtöä sanoinkin, että olen jo voittaja, kun olen täällä. Mahtava kokemus!”
    Kilpailun toinen suomalainen Joona Joensuu oli epäonninen, sillä hän kaatui vähän ennen puoliväliä vauhdikkaimmassa laskussa.
    ”Siihen meni noin 30-40 sekuntia aikaa”, arvioi valmentaja Jouni Heinonen.
    Joensuu oli alkumatkasta lähes samassa vauhdissa Sarkkisen kanssa, joten kaatuminen oli harmittava. Sarkkisen suoritukseen Heinonen oli luonnollisesti tyytyväinen.
    ”Joonas oli tämän päivän huippuonnistuja. Se oli tosi vahva hiihto.”
    Tyttöjen kilpailussa Katri Lylynperän ja Leena Nurmen vauhti ei tänään riittänyt kärkipaikoille. Lylynperä oli perinteisen vitosella 14:s ja Nurmi 18:s. Poikien kisan tapaan venäläisen voittoon päättyneessä kilpailussa erot kasvoivat yllättävän suuriksi. Suomalaiset jäivät voittajalle Anastasia Sedovalle yli kaksi minuuttia, mutta jo pronssimitalistiinkin voittaja teki eroa 43,2 sekuntia. Torstaina vuorossa ovat sprintit vapaalla hiihtotavalla.
    ”Lähdetään nostamaan tasoa ja tavoittelemaan välieräpaikkoja”, Heinonen sanoi odotuksista.