Uutisen päiväys

9.3.2013← Takaisin

Sarasoja-Lilja parhaana suomalaisena viides Salpausselällä

Maastohiihdon maailmancup pyörähti täksi viikonlopuksi Suomen Lahteen. Lauantaina ohjelmassa oli vapaan hiihtotavan sprinttikisa. Suomi sai sekä miesten että naisten kisaan kansallisen tason hiihtäjät mukaan luettuna kaikkiaan kuusitoista urheilijaa. Karsinnoista tiensä erävaiheeseen selvitti neljä naista ja neljä miestä. Päivän parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi viidenneksi hiihtänyt Riikka Sarasoja-Lilja.

Suomen naisista tiensä karsinnasta kolmenkymmen parhaan joukkoon selvittivät Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen, Aino-Kaisa Saarinen ja Riikka Sarasoja-Lilja. Muiden tie nousi pystyyn jo alkuerissä, mutta Sarasoja-Lilja selvisi Lucky Loserina aina finaaliin saakka.
- Prologi oli tänään vaikea. Kroppa toimi aina joka erässä paremmin ja paremmin ja finaalissa oli jo terävää menoa, Sarasoja-Lilja kertoo.
Finaalissa suomalaishiihtäjä lähti vetämään letkaa. Hiihto näytti vahvalta, mutta sitten alamäessä kolaroitiin.
­­- Huomasin, että joku tönäisi selkään, sukset meni ristiin ja sitten olinkin jo kaatunut. Toivottavasti ei mene aina ladulla painiksi, kun mulla ei ole pituutta lähteä näitä muita vastaan vääntämään. Näitä tilanteita tulee nopealla sprinttiladulla, eikä niille mitään voi, Sarasoja-Lilja naureskeli.
Tänään hiihdetty viides sija on Sarasoja-Liljan paras maailmancupin vapaan sprintissä. Aiemmin hän on hiihtänyt kahdesti kuudenneksi: 2011 Düsseldorfissa sekä neljä vuotta sitten Salpausselällä.
- Onhan tämä hyvä sijoitus. Harmi vaan, että kun finaaliin olen päässyt, niin näitä kolareita on tullut. Voi olla että sijoitus olisi ollut maalissa sama ilman kaatumistakin, mutta olisihan se ollut mukavampi ratkaista se sijoitus hiihtämällä. Mutta tämä kuuluu lajiin.

Miehistä karsinnoista tiensä jatkoon selvittivät Anssi Pentsinen, Kalle Lassila, Martti Jylhä ja Matias Strandvall. Pentsinen sijoittui parhaana suomalaisena yhdenneksitoista. Lassilan ja Jylhän hiihdot kariutuivat kolarointiin.
- Kontaktit kuuluu lajiin ja sisäkurvista kylkeen ja suksille hiihtäminen ei välttämättä ole mikään sääntörikkomus, mutta jotain herramiessääntöjä ladullakin on. Minä pysyin pystyssä, mutta Kalle kaatui, Jylhä harmitteli kisan jälkeen.

Lisää suomalaisurheilijoiden kommentteja:
https://hiihtoliitto-fi.directo.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/suomalaishiihtajien-kommentit-sa/