Uutisen päiväys

11.11.2004← Takaisin

Sami Mustonen loukkaantui

Suomen kumparemaajoukkueen laskija Sami Mustonen loukkaantui tänään kuivaharjoituksessa Rovaniemellä. Aitahyppyharjoitusta tehnyt Mustonen kaatui murtaen oikean ranteensa, myös hänen vasemmasta ranteestaan löytyi hiusmurtuma.

Mustosen oikea käsi on nyt kipsattu, ja hänen vasemmassa ranteessaan on lasikuitukipsi. Molemmat tuet poistetaan neljän viikon kuluttua.
Sami Mustonen on kärsinyt aikaisemminkin loukkaantumisista. Kaudella 2000-2001 hän loukkasi polvensa eturistisiteen, ja myös kahta kautta myöhemmin hän joutui jättämään MM-kilpailut väliin loukkaantumisen takia. Mustonen itse ei usko tämän onnettomuuden estävän hänen osallistumistaan kevään MM-kilpailuihin Kuusamon Rukalla.
- Parempiahan nämä vammat ovat kuin se, että olisi jälleen mennyt polvi. Siinä olisi mennyt koko kausi, Mustonen kommentoi.
Ajallisesti hänen loukkaantumisensa tapahtui kuitenkin varsin huonoon aikaan. Heikot sääolosuhteet ovat estäneet kumparelaskijoiden tehokkaan lumiharjoittelun, ja nyt Mustonen joutuu olemaan pakosti sivussa lumiharjoittelusta.
- Rukan MM-kilpailut ovat onneksi vasta maaliskuussa, joten sen suhteen ei ole mitään huolta. Ensimmäinen maailmancup tulee minulle liian nopeasti, mutta kunnollahan kausi käynnistyy vasta joulukuussa, Mustonen totesi.