Uutisen päiväys

19.2.2011← Takaisin

Sami Jauhojärvi yhdeksäs Drammenissa

Sami Jauhojärvi oli paras suomalaismies Norjan Drammenissa lauantaina hiihdetyssä 15 kilometrin perinteisen tyylin maailmancupin kilpailussa sijoituttuaan yhdeksänneksi. Loppua kohden kiihdyttänyt Jauhojärvi hävisi kisan ruotsalaisvoittajalle Daniel Rickardssonille minuutin ja yhden sekunnin kymmenyksen.


- Ei ollut oikein hyvää hiihtoa. Sanotaan, että tämän hetken kunnonmukainen suoritus. Balanssia ei vielä kropassa ollut. Ajoin ahtaalle, mutta ei vain jaksanut. Etenkin kahdesta viiteen kilometriin oli hankalaa. Olen enemmän huolissani kuitenkin kuin tyytyväinen, Jauhojärvi kommentoi.

Voitto oli Rickardssonille uran ensimmäinen maailmancupissa. Norjan Martin Jonsrud Sundby sijoittui toiseksi (+29,0) ja Petter Northug (+30,0) kolmanneksi.

Matti Heikkinen oli toiseksi paras suomalainen sijoituttuaan 24. tilalle. Heikkinen jäi voittajasta 1.38,4 ja Jauhojärvestä 38,3 sekuntia.

- Hiihto oli tasainen, juuri sellainen mitä tulin tänään täältä hakemaan. Suunta on oikea ja kurssi siis ylöspäin. Viimeinen kiekka oli vähän raskas. Tähän oli pakko saada hyvätasoinen suoritus.

Lari Lehtonen sijoittui 46. tilalle 2.14,0 kärjestä.

- Pari viikkoa sitten oli Skandinavia Cupissa aavistuksen herkempää, pakkanen on vienyt sitä. Eiköhän se kuitenkaan löydy. Pettynyt pitää olla, kun pinnoja ei tullut.

Tero Similä oli 51. (+2.28,1).

- Todella tahmea alku, kone ei vain käynnistynyt. Meni valmistautumisen mukaisesti, kun viimeiseen kahteen viikkoon on päässyt pakkasten takia hiihtämään vain kolmisen kertaa. Viikko näissä keleissä, niin eiköhän parempaa ole luvassa.

Niklas Colliander oli heti Similän perässä 52. kuusi sekunnin kymmenystä joukkuekaverilleen jääneenä.

- Sain kropasta kyllä irti kaiken. Ihan limitillä menin koko ajan, tuon parempaan ei pysty. Vauhti hidastui loppua kohden ihan varmasti.

Sunnuntaina hiihdetään sprintit vapaalla hiihtotavalla.

Tulokset
http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=CC&raceid=17483