26.11.2010← Takaisin

Sami Jauhojärvi kolmas maailmancupin sprintissä Rukalla

Maastohiihdon maailmacup jatkui tänään Kuusamossa, Rukalla naisten ja miesten sprinteillä. Norjalaiset Marit Björgen ja John Kristian Dahl voittivat perinteisellä hiihtotavalla hiihdetyt kilpailut. Naisten kisassa toiseksi sijoittui Slovenian Petra Majdic ja kolmanneksi Norjan Astrid Jacobsen. Miesten kisan kakkoseksi hiihti Kazakstanin Alexey Poltoranin ennen kolmanneksi sijoittunutta Suomen Sami Jauhojärveä.

Huippukuntoinen Marit Björgen vei naisten sprintin lähes näytöstyyliin. Kilpailun toiseksi sijoittunut Petra Majdic hävisi norjalaiselle finaalissa noin viisi metriä. Suomen naisia ei nähty enää välierissä, lopputuloksissa paras suomalainen oli 13:nneksi sijoittunut kainuulainen Anne Kyllönen.

Muut 30 parhaan joukkoon sijoittuneet suomalaisnaiset olivat puolivälierissä karsiutuneet Krista Lähteenmäki (19.), Riikka Sarasoja (22.), Riitta-Liisa Roponen (25.), Pirjo Muranen (27.) ja Kirsi Perälä (28.).

Miesten sprintissä Sami Jauhojärvi väläytti kuntoaan ja sijoittui hienosti kolmanneksi Dahlin ja Poltoraninin jälkeen. Poltoraninille Jauhojärvi joutui antautumaan juuri ennen maalilinjaa.
    - Yllätyin karsinnan toisesta sijasta. Alkuerässä tein pari taktista virhettä, mutta finaalissa menin minkä pääsin. Jostain syystä hiihdän Toureilla parhaat sprinttini. Huoltokin on taas yhden parhaan joukossa maailmassa. Kisasta saadut bonussekunnit tulevat tarpeeseen.

Päivän toiseksi paras suomalainen oli välierissä karsiutunut Lasse Paakkonen, joka sijoittui 10:nneksi.
    - Meni ainakin paremmin kuin viime vuonna  - pysyinhän pystyssä. Välierässä hiihto oli parempaa kuin alkuerässä. Sijoituksellisesti tämä oli paras perinteisen sprinttini. Olen panostanut tälle kaudelle enemmän vapaan sprinttiin Oslon MM-kisoja ajatellen.

Suomen miehistä puolivälierissä karsiutuivat Matti Heikkinen (sijoitus 14.), Ville Nousiainen (15.), Matias Strandvall (17.), Anssi Pentsinen (18.), karsinnan nopeimman ajan hiihtänyt Niklas Colliander (26.) sekä Martti Jylhä (28.)

Maastohiihdon maailmancup jatkuu huomenna Rukalla, missä hiihdetään naisten 5 km ja miesten 10 km perinteisellä hiihtotavalla. Nordic Openingin Mini Tour huipentuu sunnuntain takaa-ajoihin, naisten 10 km:iin ja miesten 15 km:iin vapaalla hiihtotavalla.