27.12.2003← Takaisin

Saksan gp:ssä jaossa 25000 euroa ylimääräistä palkintorahaa

Yhdistetyn maailmancup jatkuu joulutauon jälkeen Saksan grand prix-kiertueen avauskilpailulla Oberhofissa tiistaina. Oberhofin lisäksi kiertueeseen kuuluu kilpailut Reit im Winkl’ssä (2.1.) ja Schonachissa (4.1.). Kolmen kilpailun sarjalla on muutakin kuin nimellistä arvoa.

Saksan gp:ssä nimittäin jaetaan maailmancupin normaalien palkintorahojen lisäksi ylimääräistä palkintorahaa 25 000 euroa. Kuuden parhaan kesken jaettavasta potista gp:n kokonaisvoittaja lohkaisee 10 000 euroa.
"Kokonaiskilpailun rahapalkinnot tekee sen, että kaikissa kilpailuissa haluaa onnistua. Muuten Saksan gp:llä ei erityistä merkitystä ole", maailmancupissa kakkosena oleva Hannu Manninen kuvaa.
Mannisen lisäksi maailmancupin toisella periodilla suomalaisista mukana ovat Samppa Lajunen, Jouni Kaitainen ja Jaakko Tallus. Antti Kuisma ei pystynyt säilyttämään maailmancupin paikkaansa toiselle periodille, vaan joutuu hakemaan uutta nousua B-cupista.

Talviset kelit toiveissa

Manninen voitti joulutaukoa edeltäneen kilpailun Italian Val di Fiemmessä ja kavensi Saksan Ronny Ackermannin johtoa maailmancupissa 90 pisteeseen (450-360). Mannisen joulutaukoa kotona Rovaniemellä häiritsivät hieman kovat pakkaset, jotka onneksi eivät päivätolkulla kestäneet.
"Joulutauko meni ihan mukavasti. Kolme päivää oli tosin niin kylmää, ettei ulkoliikuntaa voinut harrastaa", Manninen kuvasi jouluaattoon päättynyttä pakkaspätkää.
Saksan kiertueelle Mannisella on olosuhteiden osalta perusteltu toive.
"Ei mielellään vesisadettta. Kun on talviurheilulaji, toivoisi talvisia olosuhteita. Ja niin, ettei mäessä tuuli häiritsisi", Manninen sanoo.

Menestystä Reit im Winkl'ssä

Viime vuonna Saksan Gp:stä pystyttiin leudon sään aiheuttamasta lumipulasta johtuen kilpailemaan ainoastaan yksi kilpailu Oberhofissa. Kilpailun voitti Itävallan Felix Gottwald. Suomalaisista Lajunen oli 4:s, Tallus 7:s, Kaitainen 8:s ja Manninen 12:s.
Gp-kiertue pystyttiin viemään läpi kokonaisuudessaan kaudella 2001-2002, jolloin Oberhofin sijaan kilpailtiin vielä Oberwiesenthalissa. Kokonaiskilpailun voitti Gottwald, Lajunen oli parhaana suomalaisena kolmas.
Suomalaismenestystä on tullut erityisesti Reit im Winkl’ssä, jossa Manninen on juhlinut neljästi parisprintin voittoa. Unholaan jääneessä kilpailumuodossa Mannisen parina oli kahdesti Lajunen, kahdesti Jari Mantila. Schonachissa tuoreimman suomalaisvoiton toi vuonna 1997 Lajunen.
"Reit im Winkl’ssä mäki on hyvä ja siellä olen hypännyt suhteellisen hyvin. Schonachissa olen hypännyt yleensä hyvin, vaikka välillä on ollut vaikeuksiakin. Oberhof oli viime vuonna ekaa kertaa, huonot kelit ja yksi kisa, jossa ei kulkenut", Manninen pohti tulevia kisapaikkoja.

Saksan gp-kiertue, aikataulu (ajat Suomen aikaa):
30.12. Oberhof
12:00 Normaalikilpailu, mäkiosuus (K120)
15:30 Normaalikilpailu, hiihto-osuus 15 km (6x2,5km)
2.1. Reit im Winkl
14:00 Sprintti, mäkiosuus (K90)
16:15 Sprintti, hiihto-osuus 7,5 km
4.1. Schonach
13:00 Normaalikilpailu, mäkiosuus (K90)
16:00 Normaalikilpailu, hiihto-osuus 15 km (6x2,5km)

Kaikki kolme kilpailua ovat Veikkauksen pelikohteita voittajavedossa. Tarkempaa tietoa ja kertoimet www.veikkaus.fi.