Uutisen päiväys

7.2.2010← Takaisin

Saksa joukkuemäen voittoon Willingenissä – Suomi 5.

  Mäkihypyn maailmancupissa hypättiin sunnuntaina 7.2.2010 Team Tourin päätöksenä joukkuekilpailu. Suomen joukkue oli kilpailun 5.

  Saksa voitti Willingenin HS 145-mäessä hypätyn kilpailun. Saksan joukkueessa hyppäsivät Michael Neumayer, Pascal Bodmer, Martin Schmitt ja Michael Uhrmann.
  Suomi kilpaili Willingenissä joukkueella Olli Muotka, Kai Kovaljeff, Sami Niemi ja Ville Larinto. Nelikon pirteimmistä kilpailusuorituksista vastasivat Muotka ja Larinto. Suomen sijoitus lopputuloksissa oli viides.

  Suomen joukkueen valmentaja Kari Pätäri oli tyytyväinen tulokseen.
  - Tämä oli hyvä suoritus tältä joukkueelta, viides sija ei todellakaan ollut huono tulos tältä porukalta. Ainoastaan se, että Slovenia kiilasi tuohon väliin neljänneksi vähän harmittaa. Erityisesti näiden kahden, Larinnon ja Muotkan, suoritukset olivat jälleen hienot. Muotka jatkaa täältä paljon kovemmalla itseluottamuksella eteenpäin ja Larinto puolestaan nosti taas tasoaan. Hyvä fiilis siis jäi tästä viikonlopusta, summasi Pätäri.
  Olli Muotkan kokemukset Willigenin suuren yleisömäärän edessä hypätyistä kilpailuista oli sunnuntaina hyvät.
  - Henkilökohtainen kilpailu oli täällä pettymys, kun en päässyt mukaan toiselle kierrokselle. Tämä päivä paikkasi kyllä ja nyt on hyvät fiilikset, sanoi Muotka ja myönsi suuren yleisömäärän tuovan hyvät fiilikset kilpailusuorituksiin.
  Muotkan kilpailut maailmancupissa ovat menneet positiivisesti.
  - Tasaiseen tahtiin kunto on ollut nousussa. Olisi hienoa päästä jatkamaan Lahdessa maailmancupissa ja hakea tasaisia kisoja vaan edelleen, pohti Muotka kaudestaan ja tavoitteistaan eteenpäin.

  Ville Larinto oli hyvillään tulostason paranemisesta. Larinto venytti toisella kierroksella ankkuriryhmän 3. parhaan hypyn, 140 metriä.
  - Eihän tässä voi olla kuin hyvät fiilikset, kun hyppy alkaa taas löytymään, totesi Larinto iloisena.
  Larinnon hyppy alkoi selvästi parantua nuorten MM-kilpailuissa Saksan Hinterzartenissa.
  - Varmaan se, että isä oli mukana valmentajaryhmässä Hinterzartenissa auttoi hypyn löytymiseen. Siellä ehdittiin treenata yleisharjoituksia ja hioa ongelmat kuntoon. Eihän viat niin isoja olleet ja nyt vaan asiat alkavat loksahdella paikalleen, totesi Larinto.

  Larinto tavoittelee hyvää loppukautta Salpausselän kisoista alkaen.
  - Salppurilla sitten jatkamaan samanlaisia suorituksia ja hyvä loppukausi siitä vielä. Nyt siis ensin kuitenkin kotiin harjoittelemaan rauhassa, kertoi Larinto loppukauden tavoitteistaan
  Tuloskooste
  FIS mäkihypyn maailmancup 2009-10
  7.2.2010 Willingen GER, HS 145

  1. Saksa 965.5
  2. Norja 959.6
  3. Itävalta 937.1
  4. Slovenia 792.4
  5. Suomi 789.1 (Olli Muotka, Kai Kovaljeff, Sami Niemi, Ville Larinto)
  Tulokset ja kalenteritiedot www.fis-ski.com
  Mäkihypyn maailmancup jatkuu Vancouver 2010-talvikisojen jälkeen 6.-7.3.2010 Lahdessa. www.lahtiskigames.com