Uutisen päiväys

28.2.2011← Takaisin

Saarisen pronssi upean suomalaispäivän kruununa

Aino-Kaisa Saarisen pronssimitali kruunasi upean suomalaispäivän Oslon MM-hiihtojen naisten 10 km perinteisen tyylin kisassa. Kaikkiaan neljä suomalaisnaista mahtui kahdeksan parhaan joukkoon.


Saarinen hiihti kauden parhaan hiihtonsa parhaaseen mahdolliseen paikkaan, päämatkalleen MM-kisoissa. Pronssimitalistin ero jo kisojen kolmannen kultansa voittaneeseen maailmanmestariin Marit Björgeniin oli 9,7 sekuntia. Justyna Kowalczyk otti hopeaa 5,6 sekuntia Saarista nopeampana.

Saarinen pokkasi yhdeksännen arvokisamitalinsa Oslon keskustassa leveästi hymyillen upeassa tilaisuudessa maanantai-iltana.

- Tunnelma on täällä aivan uskomaton. Porukkaa on niin paljon kuin alueelle vain mahtuu, ja kaikki huutaa aivan hulluna! Saarinen hehkutti Oslon tunnelmaa.

Kisa sujui pronssimitalistilta nappiin.

- Aivan täydellistä, vaikka alussa hieman hermoilinkin. Pystyin pitämään taktiikkani ja sukset olivat erinomaiset. Kisa oli kauden paras.

Suomalaisten upeaa panosta täydensivät viidenneksi sijoittunut Krista Lähteemäki (+23,9), kuudenneksi hiihtänyt Pirjo Muranen (+28,8) sekä kahdeksanneksi uransa ensimmäisessä aikuisten MM-startissa kiirehtinyt Kerttu Niskanen (+49,7).

- Upeat fiilikset, kun sain hiihtoni onnistumaan. Tiesin, ettei kunto ole mihinkään hävinnyt ja sain sen tänään näytettyä. Suksipari oli tosi liukas ja pitäväkin. Panostus kannatti, Lähteenmäki hehkutti uransa tähän asti parasta suoritustaan joka toi hänelle myös paikan keskiviikon parisprinttiin yhdessä Saarisen kanssa.

Myös Pirjo Muranen hiihti kauden parhaan kisansa.

- Oli mahtava hurmoshiihto. Lopussa alkoi tulla väsymystä, Muranen totesi erittäin tyytyväisenä.

Kerttu Niskasen arvokisadebyytti toi upeasti kahdeksannen tilan.

- Vähän jännitti, kun ei meinannut löytyä oikeaa suksiparia. Olihan sijoitus pieni yllätys, joten olen todella tyytyväinen.

Riitta-Liisa Roponen oli 18. (+1.43,6)

- Tulosten perusteella ei kulkenut taas mihinkään. Ei ollut paukkuja pysyä Aikun perässä. Kyllä suomalaispanos lohduttaa.

Mitalistien kansainvälinen lehdistötilaisuus videona:
http://www.youtube.com/watch?v=ynd9g6SX8pY


Toni Flink
Suomen Maastohiihto ry
Maajoukkueen tiedottaja MM-Oslo 2011
Press Manager Cross-Country Skiteam Finland WC 2011

+ 358 40 147 4148 (Oslo 17.2.-7.3.)
+358 40 777 3396 (Suomessa)
skype: toni.flink
toni.flink@gmail.com