Uutisen päiväys

7.1.2010← Takaisin

Saarinen vauhdissa Toblachin vitosella

Aino-Kaisa Saarinen sijoittui toiseksi Tour de Skin kuudennessa osakilpailussa Toblachissa. Perinteisen hiihtotavan 5 kilometrillä eroa voittaja Puolan Justyna Kowalczykiin kertyi 11,6 sekuntia. Kokonaiskilpailussa Saarinen on neljäntenä 35,1 sekuntia Kowalczykista.

Saarinen jälkeen kolmanneksi sijoittui Slovenian Petra Majdic +14,8 sekuntia voittajasta.
Muista suomalaisista Pirjo Muranen oli 11:s (+39,1 sekuntia), Riitta-Liisa Roponen 15:s (+42,2) ja Riikka Sarasoja 16:s (+44,4).

- Kyllä perinteinen on mun juttuni. Alussa vähän hermoilin ja kävin kontillani pienessä nousussa. Ehkä se oli vähän sellaista yliyrittämistä. Kaatuminen herätti ja loppu tuli paljon paremmin, Saarinen sanoi.

- Tästä jäi hyvä fiilis. Näyttää, että tällaiseen sarjaan mahtuu yksi huono hiihto ja se oli eilen. Jatkossa lasken sen varaan, että tulee hyviä hiihtoja, Saarinen sanoi tyytyväisenä.

Pirjo Muranen oli keskiviikon hiihtonsa jälkeen väsynyt, mutta tänään meno maittoi.

- Nyt oli ihan eri meininki. Hyvin jaksoin tykittää ja olisin voinut aloittaa jopa vähän kovempaakin. Jos kunto näin ailahtelee, niin täytyy yrittää ajoittaa olympialaisiin se hyvä päivä, Muranen totesi iloisena. Kokonaiskilpailussa hän on 15:s.

Riitta-Liisa Roponen onnistui odotuksiaan paremmin perinteisellä hiihtotavalla.

- Perinteiseksi tämä sujui ihan hyvin. Latu oli erittäin hyvä ja olo on yllättävänkin mukava. Alussa oli vähän käynnistysvaikeuksia, mutta sitten rytmi löytyi, Roponen sanoi. Roposen sijoitus kokonaiskilpailussa on 8:s.

- Tavoite oli, että ei tule takkiin kokonaiskilpailussa sijoilla 11-20 olevilta. Siinä onnistuin ja olen tosi tyytyväinen, Sarasoja sanoi. Sarasoja on sijalla 14 kokonaistilanteessa.

Lauantaina naisilla Tourin ohjelmassa on yhteislähtökilpailuna 10 km perinteisellä hiihtotavalla.

www.tour-de-ski.com
www.fis-ski.com