Uutisen päiväys

5.1.2010← Takaisin

Saarinen iskukykyisenä puolustamaan Tour de Skin johtopaikkaa

  Naisten Tour de Ski –kiertuetta johtava Aino-Kaisa Saarinen on käyttänyt puolimatkan välipäivän Italian Toblachissa virkistäytymiseen ja kevyeen harjoitteluun.

  - Otin aamun ”day spa” kylpylätunnelmissa öisen automatkan jälkeen. Olo on yllättävän virkeä, vaikka pääsin nukkumaan vasta kolmen aikoihin viime yönä. Iltapäivällä kävin tutustumassa huomiseen latuun ja nyt täytyy antaa positiivista palautetta. Aivan ihana latu ja ihanteelliset olosuhteet, Saarinen kertoi iloisena.

  - Vaikka latu näyttää helpolta on siinä tehtävä koko ajan töitä ja takaa on tulossa kovia ryhmiä, Saarinen muistutti.

  Riitta-Liisa Roponen odottaa innokkaana omaa päämatkaansa, kun huomenna hiihdtetään 16 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

  - Paras matkani on edessä ja aika paljon itsevarmempi fiilis lähteä kuin sprintteihin. Reitti vaikuttaa tosi kivalta ja vauhdikkaalta. Sauvoja ei passaa tuolla ladulla laittaa kainaloon, Tourin yhteistilanteessa kymmenentenä oleva Roponen sanoi. Pirjo Muranen on 15:s ja Riikka Sarasoja 30:s.

  Miesten 35 kilometrin matkalle Suomelta starttaa kolmikko Sami Jauhojärvi (9:s kokonaistilanteessa), Matti Heikkinen (12:s) ja Ville Nousiainen (31:s). Välipäivänä tunnelma oli hyvä Toblachissa järjestetyssä mediatapaamisessa.

  - Aamulla oli jäykän oloista reisissä ja hierotutin niitä. Lounaan jälkeen otimme päivänokoset ja sitten kävimme Matin kanssa tutustumassa latuun, Jauhojärvi kertoi.

  - Latuprofiilin mukaan tiedossa on loivaa laskua, mutta töitä on tehtävä rajusti, jos aikoo olla kärkiryhmässä mukana, Heikkinen ennusti.

  Huominen Tour de Skin reitti lähtee Cortinasta ja päättyy Toblachiin.

  - Tämä on mielenkiintoinen ja uusi kokeilu, jossa lähtöpaikka on eri kuin maali. Uskoisin, että reitti tarjoaa paljon nähtävää television katsojille. Aiemmista laduista on pakko sanoa, että ne ovat olleet kunnoltaan huonoja. Nyt latu näyttää paremmalta, päävalmentaja Magnar Dalen sanoi.

  www.tour-de-ski.com
  www.fis-ski.com