Uutisen päiväys

28.10.2004← Takaisin

Rukan suurmäkeen rakennetaan tuuliverkko

Rukalla käydään tuulten torjuntaan, jotta marraskuun lopun Nordic Openingin mäkikilpailut voidaan käydä ilman tuuliongelmia.

Pohjoismaisten lajien maailmancuptapahtuma Ruka Nordic Opening järjestetään tänä vuonna 26.-28.11.2004. Viime vuonna mäkihyppykilpailuja häiritsivät hyppyrimäen takaa mäen kummulle puhaltaneet tuulet. Tuon ongelman ratkaisemiseksi ja tuulihaittojen vähentämiseksi rakennetaan Rukan HS 142 mäen keulan läheisyyteen noin 400 m2 tuuliverkko. Tuuliverkon rakentaminen on aloitettu ja verkko on valmiina viimeistään 18.11.2004 ja näin ollen sen toimivuus tulee testatuksi jo 19.11. Rukan HS 142 mäessä kilpailtavassa Finlandia Veikkaus Tour mäkikilpailussa.

Tuuliverkon avulla Kuusamon kaupunki, Kuusamon Erä-Veikot ja Suomen Hiihtoliitto haluavat osoittaa Kansainväliselle Hiihtoliitolle tekevänsä kaikkensa vakiinnuttaakseen Nordic Openingin aseman kansainvälisessä kilpailukalenterissa myös jatkossa.

Tuuliverkon rakennusprojektista ja tarvittavasta suunnittelusta Kuusamossa vastaa Insinööritoimisto Ronkainen Oy. Maa- ja runkorakennusosaaminen löytyy Kuusamosta ja varsinaisen tuuliverkon kutoo hämeenlinnalainen Verkkonet Oy, joka on toimittanut myös Lahden suurmäen tuuliverkot.

www.nordicopening.com