Uutisen päiväys

27.11.2004← Takaisin

Rukan mäki Janne Ahosen näytöstä

Janne Ahonen hyppäsi ylivoimaiseen voittoon Rukan isosta mäestä jättäen Saksan Alexander Herrin yli 43 pisteen ja kolmanneksi sijoittuneen Itävallan Martin Höllwarthin melkein 45 pisteen päähän.

Suomalaisilla mäkikotkilla oli ensimmäisen kierroksen jälkeen herkulliset asemat, sillä Janne Ahosen johtaessa oli Matti Hautamäki tiukasti kiinni toisessa sijassa. Toisella kierroksella hyppylavaa kuitenkin laskettiin ja moni hyppääjä mätkähti lähestulkoon kumpuun. Hautamäelle olosuhteet tekivät myös tepposet ja kuopiolainen putosi toisella hypyllään neljänneksi.
Sen sijaan Ahonen hallitsi tilanteen ja leiskautti 158-metrisen hypyn, joka oli vain 2 metriä lyhyempi kiskaisu kuin ensimmäisen kierroksen hyppy.
- Kun vauhdit putoavat, pieniä virheitä ei anneta anteeksi, Ahonen arvioi kisan ja 19:nnen maailmancupin voittonsa jälkeen.
Hän oli päättänyt jo aamulla voittaa perjantailta lauantaille siirretyn kilpailun ja halusi antaa voiton syntymäpäivälahjaksi pojalleen Micolle, joka täyttää tänään 3 vuotta.
- Tällaisilla päivillä on oma merkityksensä, sillä synttärit oli mielessäni koko päivän, tyytyväinen Ahonen sanoi kertoen antaneensa pojalleen syntymäpäivälahjaksi myös leikkimoottorikelkan.
Lahtelainen ei usko pystyvänsä yhtä ylivoimaiseen voittoon huomenna tai tulevissa kisoissa, sillä muiden maiden hyppääjät saavat kyllä tuntuman hyppäämiseen nopeasti.
- Edetään ihan rauhallisesti! Tämä oli vasta ensimmäinen kilpailu, Ahonen rauhoitteli.

Hautamäen toinen hyppy jäi kaivelemaan

Martin Höllwarth yritti tosissaan laittaa kapuloita rattaisiin, mutta ei siinä onnistunut.
- Minulla oli todella hyvä tuntuma molemmista hypyistäni. En tiedä, miksi se toinen hyppy ei kantanut pidemmälle, hän ihmetteli.
Alexander Herr on useina vuosina kärsinyt huonoista maailmancupin avauksista, mutta tällä kertaa kakkossija piti saksalaisen tyytyväisenä.
- Tämä on hyvä suunta. Se kertoo, että olen tehnyt asioita oikein, kesän Saksan maajoukkueringin ulkopuolella harjoitellut Herr totesi.
Matti Hautamäki ei liiemmin iloinnut mäkimontussa neljännestä sijastaan, mutta hetken aikaa mietittyään kertoi olevansa aloitukseensa ihan tyytyväinen.
- Tietenkin toisessa hypyssä jäi jotain kaivelemaan... Tai oikeastaan paljonkin, hän mietti.
- Jos valmentajia on uskominen, niin hypyssä ei ollut mitään vikaa. Olosuhteille ei vain voi mitään. Toivottavasti huomenna olisi sitten minun päiväni.