Uutisen päiväys

24.11.2010← Takaisin

Rukan kisoissa täysi kattaus talviurheilun vetoja

Rukan Nordic Openingin aikaan Veikkaus tarjoaa mielenkiintoisia pelikohteita - mukana myös 4-Veikkaus.

Mäkihypyn maailmancup käynnistyy Rukalla. Samalla Veikkauksen talviurheilun tarjonta puhkeaa täyteen loistoonsa. Suomalaisittain katse kiinnittyy kovaan maajoukkueeseen: Janne Ahonen, Matti Hautamäki, Kalle Keituri ja Ville Larinto. Pelipuolelta esiin kannattaa nostaa Superkaksari, jossa veikataan kahta ensimmäistä oikeassa järjestyksessä. Ulkomaisista nimistä voi hyvällä syyllä odottaa kärkeen ainakin Gregor Schlierenzaueria ja Simon Ammannia.
 
Yhdistetyn kisa eletään suomalaisittain Hannu Mannisen kautta. Vuosi sitten Manninen saalisti voiton ja kakkossijan – muutaman kuukauden harjoittelulla. Nyt tilanne on treenin kannalta valoisampi, ja Manninen itseoikeutetusti Superkaksarin peruspilari.
 
Hiihdon maailmancup alkoi jo viime viikonloppuna Jällivaarassa, missä pääosiin nousivat Marcus Hellner ja Marit Björgen. Kirkkaista tähdistä puuttuivat Petter Northug ja Aino-Kaisa Saarinen. ”Aikku” on varmuudella olkapäävammansa takia poissa myös Rukalta, eikä rajun ylikunnon kanssa painivan Petterin osallistuminenkaan vaikuta todennäköiseltä.
 
Voittajavetojen lisäksi – niin hiihdossa, kuin muissakin lajeissa – on usein tarjolla myös Pitkävedon taistelupareja. Niissä veikataan kahden urheilijan välillä ”kumpi sijoittuu paremmin”.
 
Pelien maailmasta kannattaa poimia vielä 4-Veikkaus. Siinä veikataan neljän kilpailun voittajaa. Rukalla lajeina ovat naisten 5 km ja miesten 10 km hiihto perinteisellä tyylillä, joukkuemäki sekä henkilökohtainen mäkikilpailu. Peliaika tähän päättyy lauantaina kello 11.55.
 
4-Veikkauksiin kannattaa tutustua siinäkin mielessä, että kaikissa loppuvuoden kohteissa on 3000 euroa lisärahaa jakosumman päällä – paitsi vuoden viimeisessä 4-Veikkauksessa (Keski-Euroopan mäkiviikon osakilpailujen voittajat), siinä on peräti 10 000 euroa lisärahaa.
 

 Linkki Veikkauksen sivuille https://www.veikkaus.fi/fi/urheilulajisivu?sportId=16