Uutisen päiväys

12.11.2003← Takaisin

Ruka panostanut valmennuskeskukseen

  Ruka on panostanut viime vuosina voimakkaasti freestyleen. Hiihtokeskukseen on rakennettu kansainväliset mitat kestävä harjoittelukeskuksen, joka on mm. Suomen freestylemaajoukkueen virallinen valmennuskeskus ja tukija. Freestylestadion on ainutkertainen, sillä lähes kaikki kilpailut päättyvät samalle maalialueelle.

  Suorituspaikkoihin on uponnut rahaa useita satojatuhansia euroja. Battery Run ja hyppyrinne ovat maksaneet 550 000 euroa, Super Pipe 250 000 euroa
  Battery Run –kumpareikko, uusi hyppypaikka, Ski Cross –rinne ja Super Pipe ovat houkutelleet paikalle harjoittelemaan myös lukuisia ulkomaalaisia kilpailijoitakin.
  - Suomen joukkueen lisäksi ennen maailmancupin alkua Rukalla leireilevät Ruotsin, Australian, Kanadan, Venäjän, Slovenian, Norjan, Viron ja Liettuan freestailereita sekä monia muita Keski-Euroopan maan laskijoita, Karsikko luettelee.
  - Suomen joukkueella on Rukalla leiripäiviä n. 500, ulkomaisten joukkueiden leiripäivien arvio on noin 2000. Kun tähän lisätään vielä kotimaisten seurojen leirit, niin yhteensä freestylekeskuksessa vietetään arviolta 5000 leiripäivää.
  Lehtikallio arvioi keskuksen suuren suosion johtuvan kunnossa olevista puitteista, palvelualttiista henkilökunnasta, viime vuoden hyvin järjestetyistä kilpailuista sekä suomalaisten laskijoiden levittämästä sanasta.
  - Tänä syksynäkin säät ovat olleet varsin ihmeelliset, mutta rinne on aina ollut hyvässä kunnossa, Lehtikallio kiittelee tyytyväisenä.