Uutisen päiväys

3.4.2013← Takaisin

Roposen SM-kisat vaarassa

Riitta-Liisa Roposen osallistuminen viikonlopun SM-kisoihin Kontiolahdelle on epävarmaa. Roponen on sairastellut viimeisen Ski classic -kilpailun jälkeen. Hän on kärsinyt sekä kuumeesta että vasemman ranteen jännetuppitulehduksesta.

- Käsi on ollut jo yli viikon kipeänä ja kevyessä lastassa. Mikäli olisi kysymys vain henkilökohtaisesta kilpailusta olisi selvää, että SM-kilpailut jäisivät Riitta-Liisalla nyt väliin, valmentajapuoliso Toni Roponen kertoo.

Kontiolahden SM-kilpailuissa hiihdetään myös seuroille tärkeät viestit eikä hiihtäjä halua jättää seurakavereitaan pulaan. Torstaina Roponen aikoo testata, kuinka hyvin ranne kestää rasitusta ja pystyykö sillä jo hiihtämään ilman kipua. Lääkäreiden ja fysioterapeutin näkemys on, että hiihtäminen on sallittua, jos kipuja ei ilmene.

- Olen hiihtänyt ja pitänyt tuntumaa yllä yhdellä kädellä hiihtäen ja toivon todella ,että voisin edustaa seuraani SM-viesteissä, Riitta-Liisa Roponen kertoo.

Valmentaja Roponen muistuttaa kuitenkin ensi vuoden olympialaisista.

- Riitta Liisan koko viime kesä meni polvivaivojen kanssa ja on selvää, että riskejä ei käden vuoksi kannata missään nimessä ottaa, Toni Roponen sanoo.

Hiihtäjän osallistuminen SM-kisoihin ratkeaa viimeistään perjantai-aamuna.