Uutisen päiväys

29.12.2012← Takaisin

Roponen viides Tour de Skin avauksessa

Tour de Ski alkoi vapaan hiihtotavan prologilla Saksan Oberhofissa. Riitta-Liisa Roponen oli parhaana suomalaisena viides. Päävalmentaja Magnar Dalen oli naisten kokonaissuoritukseen tyytyväinen.

Lauantain prologit pitenivät hieman alkuperäisestä: Naisten 2,5 kilometrin pätkä korvattiin 3 kilometrin ja miesten prologi puolestaan piteni 3,75 kilometristä 4 kilometriin. Riitta-Liisa Roponen oli parhaana suomalaisnaisena. Ensimmäiset kolme hiihtäjää saavat sunnuntain takaa-ajoon miinussekunteja, mutta Roposta ei menetetyt sekuntit harmita.
- Ei harmita tippaakaan harmita. Tein kaikkeni ja olen omaan suoritukseen tyytyväinen ja ei kannata surkutella sitä, ettei päässyt podiumille, Roponen kertoo.
Oberhofin kisalatu jauhautui urheilijoiden alla ja lisäksi kisaa häiritsi puuskittainen tuuli, mikä teki muutenkin rankasta kisatavasta tavallistakin kovemman.
- Tämä on oikeastaan kaikista raain matka urheilijalle, kun on pakko painaa koko matka täysillä, ja tämä on kuitenkin pitempi kuin sprintti ja kuitenkin pitäisi pystyä miettimään taktiikkaa, Roponen kertoo.


Tour de Ski jatkuu sunnuntaina perinteisen takaa-ajolla Oberhofissa. Neljänneksitoista avauspäivänä hiihtänyt Riikka Sarasoja-Lilja lähtee hyvistä asetelmista huomiseen kisaan.
- Erot ovat niin pieniä, että (huominen startti) muistuttaa yhteislähtöä. Vauhdinjako oli tänään ihan hyvää, eikä jäänyt mitään jossiteltavaa. Toivottavasti kroppa vielä vähän aukeaa ja saan hyviä tasapainoisia suorituksia, Sarasoja-Lilja kertoo.
- Mitään varsinaista lihasjumia ei ole, enemmänkin sellaista pientä kisan puutetta, ehkä enemmän korvien välissä. Ei ole niin rutinoitunut olo. Se on aina sama pitkän kisatauon jälkeen ja aina joulutauon jälkeen, kun pitää herätä arkeen. Kun laittaa numerolapun ja vetää kisatrikoot, niin aina sitä syttyy, Sarasoja-Lilja rauhoittelee.
Magnar Dalen oli tyytyväinen naisten kokonaissuoritukseen.
- Riitta-Liisalta hyvä avaushiihto palkintopallin tuntumaan. Huomenna lähdetään ladulle niin pienillä eroilla, että parin kilometrin jälkeen porukka on melko hyvin kasassa, Dalen ennakoi.
 

Tulokset:
Naiset: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=CC&raceid=20673
Miehet: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=CC&raceid=20674

Kaikkien suomalaisurheilijoiden kommentit Tour de Skin avauksesta:
https://hiihtoliitto-fi.directo.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/suomalaiskommentti-tour-de-skin-/