21.2.2016← Takaisin

Roponen ja I. Herola säväyttivät sunnuntaina

MM-etkojen päätöspäivänä sunnuntaina suomalaisittain suurimmat ilonaiheet olivat naisten skiathlonissa viidenneksi hiihtäneen Riitta-Liisa Roposen ja yhdistetyn kisassa kuudenneksi pinkoneen Ilkka Herolan otteet.

Naisten skiathlonissa norjalaiset nappasivat neloisvoiton maailmancupin kärkinimen Therese Johaugin johdolla. Riitta-Liisa Roponen sivakoi upeasti parhaaksi ei-norjalaiseksi oltuaan lopputuloksissa siis viides. Suomalainen oli kisan jälkeen ymmärrettävästi iloinen.

“Perinteisen hiihto oli todella mukavaa, minulla oli todella hyvät sukset. Perinteisellä varsinkin pystyin hiihtämään rentoa, hyvää hiihtoa. Minulla vaihtaminen on ollut helppoa, on tärkeää päästä vapaalla hyvään porukkaan. Lähti helposti”, päivän suomalaistähti analysoi perinteisen ja vapaan hiihdoista koostuvaa skiathlon-urakkaansa.

Suomalaisista pisteille ylsivät myös yhdeksännen sijan Anne Kyllönen, 10:nneksi sivakoinut Krista Pärmäkoski ja Laura Mononen, joka oli sunnuntaina 19:s.

Maailmancupin kärkinimen Martin Johnsrud Sundbyn voittamassa miesten yhdistelmäkisassa 30:n sakkiin ylsi kolme suomalaista. Lari Lehtonen oli 15:s, Iivo Niskanen 29:s ja Perttu Hyvärinen 30:s. Pitkän aikaa kymmenennen sijan tuntumassa hiihtänyt Matti Heikkinen taipui 41:nneksi.

Yhdistetyn sunnuntain kisassa ladulle lähdettiin perjantain varakisan tuloksien perusteella. Ilkka Herola nosti jälleen hiihdossa sijoitustaan oltuaan maalissa hienosti kuudes. Myös Mikke Leinonen saalisti maailmancupin pisteen 30:nnella sijalla. MM-etkojen viimeisen päivän kilpailussa 32:nneksi päätynyt Jussi Salo ja 36:nneksi sivakoinut Leevi Mutru ylsivät erittäin lähelle pistesijoja.

“Ihan jees fiilikset. Ihan hyvä, tasainen hiihto. Pystyin nostamaan jonkin verran sijoitusta. Loppu jäi harmittamaan, ihan niinkuin ilmaiseksi annoin viidennen sijan”, Herola pohti päiväänsä ja tiukkaa maalisuoran taistoa.

Saksan Fabian Riessle vei voiton. Taistelun viidennestä sijasta Herola hävisi äärimmäisen tiukasti, sillä Norjan Jan Schmidillä oli maalissa täysin sama aika.

Salpausselän viikonlopun huipentanut miesten HS100-mäen kisa ei mennyt suomalaisittain toivotulla tavalla. Itävallan Michael Häybockin voittaman kilpailun paras sinivalkoinen mäkikotka oli 37:nneksi ponnistanut Lauri Asikainen. Janne Ahonen sijoittui 43:nneksi, ensimmäistä kertaa maailmancupin kilpailuun loikannut Juho Ojala 44:nneksi ja Ville Larinto 48:nneksi.