26.3.2004← Takaisin

Puijon Hiihtoseura uusi joukkuemäen Suomen mestaruuden

Puijon Hiihtoseuran ykkösjoukkue otti kolmen pisteen voiton Ounasvaaran K90 metrin mäessä perjantaina käydyssä joukkuemäen SM-kilpailussa. Joukkueessa hyppäsivät Janne Happonen, Jussi Hautamäki, Lauri Hakola ja Matti Hautamäki. Toiseksi hyppäsi Lahden Hiihtoseuran ykkösjoukkue ja kolmanneksi Puijon Hiihtoseuran kakkosjoukkue.

Puijon Hiihtoseuran voitto perustui joukkueen tasaisuuteen. Joukkueen kaikki kahdeksan hyppyä kantoivat yli 90 metriä. "Hyviä miehiä ja tasaisia hyppyjä ," summasi kisan Puijon aloittajana ollut Janne Happonen. Edellisen vuoden voittajajoukkueesta Arttu Lappi oli nyt PHS:n kolmanneksi tulleessa kakkosjoukkueessa ja hänen sijallaan ykkösessä hyppäsi Lauri Hakola. Puijon voittopisteet olivat 961,0. Joukkueen pisimmän hypyn, 96,5 m, teki toisellaan viime viikonloppuna suurmäen SM-kultaa voittanut Janne Happonen.

Lahden Hiihtoseuran ykkösjoukkue otti hopeaa pistein 958,0. Joukkueessa hyppäsivät Olli Pekkala, Tami Kiuru, Veli-Matti Lindström ja Janne Ahonen. Ahonen oli kisan paras hyppääjä. Hän teki kilpailun pisimmän, 97 metriä kantaneen hypyn ja keräsi yhteensä pisteitä kaksi enemmän kuin Puijon Janne Happonen. LHS:n kakkossijaa Ahonen kommentoi maininnalla, että "joukkueen paras mies - Akseli Kokkonen - oli ylioppilaskirjoituksissa ja tulee vasta henkilökohtaiseen kilpailuun". Omana tavoitteenaan hän piti mitalin kirkastamista lauantain kilpailussa. "Ei se tule olemaan helppoa. Olisi kuitenkin mukavaa saada hyvä viimeinen kilpailu päätökseksi hyvälle kaudelle." Motivaatiota kauden päättäviin SM-kilpailuihin maailmancupin voittajalla vielä riittää. "SM-kilpailut kuuluvat ilman muuta ohjelmaan, siinä ei ole kahta vaihtoehtoa," Ahonen vakuutti.

Puijon Hiihtoseura osoitti tasoaan kakkosjoukkueen sijoittuessa kolmanneksi. Joukkueessa hyppäsivät Juha-Matti Ruuskanen, Juha Miettinen, Pekka Salminen ja Arttu Lappi. Joukkue keräsi yhteensä 861,5 pistettä.