23.1.2005← Takaisin

Poutiainen varmisti pujottelucupin voiton

Suomen Tanja Poutiainen varmisti pujottelun maailmancupin voiton sijoittumalla kolmanneksi Mariborin pujottelussa. Hän löi pahimmat cupvastustajansa Itävallan Marlies Schildin ja USA:n Kristina Koznickin. Kilpailun voitti Ruotsin Anja Pärson.

Tanja Poutiaisen maailmancupin pujottelupisteet ovat Mariborin jälkeen yhteensä 520. Toisena olevalla Schildillä on 376 pistettä ja Koznickilla 350.  Maailmancupin finaalissa Sveitsin Lenzerheidessa kumpikaan ei edes voitolla voi ohittaa suomalaista.

Viime aikoina epävarmoja otteita esittänyt Ruotsin Anja Pärson palasi Mariborissa taas entiselle tasolleen. Hän oli ensimmäisen kierroksen nopein ja piti paikkansa loppuun asti ottaen jo viidennen perättäisen pujotteluvoiton Mariborin rinteeltä.

Ensimmäisellä kierroksella Tanja Poutiainen laski toiseksi nopeimman ajan, 0,39 sekuntia Pärsonin perässä. Kolmanneksi nopein ensimmäisellä oli USA:n Sarah Schleper, 0,44 kärjestä ja Kroatian Janica Kostelic 0,49 kärjestä. Kotznic oli ensimmäisellä viides (+0,74) ja Schild vasta kymmenes 1,35 Pärsonin perässä.

Toisella kierroksella Poutiainen teki puhtaan laskun. Kauden kuudes pujottelun palkintopallipaikka kolmantena varmistui samalla kuin varmistui myös maaliskuussa jakoon tuleva cup-voittajan kristallipallo. Toisellaan onnistunut Kostelic sijoittui Tanjan edelle kakkoseksi.  Sarah Schleper putosi neljänneksi ja maannaisensa Kotznic oli viides. Myös Marlies Schild paransi asemiaan ja sijoittui lopputuloksissa sijalle seitsemän.

Kilpailun jälkeen Tanja Poutiainen säteili tyytyväisyyttä. Kauden päätavoite oli saavutettu ja hän saattaa vapautuneena lähteä kohti seuraavaa.
- Suurpujottelucupin voitosta taistellaan seuraavaksi, Poutiainen lupaa. MM-kisoista hän ei ota paineita, vaikka tietääkin odotusten kotimaassa olevan korkealla.

Suomen Henna Raita otti jälleen maailmancupin pisteitä 22. sijallaan. Ensimmäisen kierroksen jälkeen hän oli 29:s. Marika Ollikka oli 49:s.