28.12.2004← Takaisin

Poutiainen Semmeringin suurpujottelun kakkonen

Naisten alppisirkus sai jatkoa tänään tiistaina Itävallan Semmeringissä lasketussa suurpujottelussa.

Tiukan kisan voittoon laski kotimaisemissaan hyvin viihtynyt Marlies Schild. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kisaa johtanut Suomen Tanja Poutiainen joutui taipumaan itävaltalaiselle jääden lopulta vain 11 sadasosaa kärkipallista. Semmeringin kärkikaksikko oli tänään aivan omaa luokkaansa, sillä kolmanneksi sijoittunut Elisabeth Goergl jäi kärjestä jopa 1,56 sekuntia.

Ruotsin Anja Pärson oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena, mutta laski toisella kierroksella ulos. Toinen Poutiaisen suurista uhkaajista, Kroatian Janica Kostelic oli lopputuloksissa viides jääden kärkiajasta peräti 2,08 sekuntia.

Poutiainen oli tyytyväinen päiväänsä.

- En ota ylimääräisiä paineita. Joskus mennään vähän riskillä, kuten tänään. Pyrin kuitenkin vain pitämään hauskaa ja nauttimaan tästä mitä teen, Poutiainen kuvaili tuntojaan päivän keskellä.

Kakkossijansa myötä Poutiainen nousi maailmancupin johtoon sekä kokonaiskilpailussa että suurpujottelussa.

Huomenna Semmeringissä lasketaan pujottelu. Poutiaisen lisäksi kisaan ottaa suomalaisista osaa  Henna Raita.