11.12.2004← Takaisin

Poutiainen laski ensimmäisen supersuurpujottelunsa

Suomen Tanja Poutiainen laski uransa ensimmäisen supersuurpujottelun.

Aivan vielä ei kuitenkaan Poutiaisen vauhti riittänyt kärkikahinoihin asti. Tuntumaa Super-G:hen hakenut Poutiainen sijoittui lopputuloksissa sijalle 30.

Itävallan Altenmarktin kilpailun voittoon laski kotimaan kokenut Alexandra Meissnitzer jättäen toiseksi tulleen Italian Lucia Recchian 28 sekunnin sadasosan päähän. Kisassa kolmanneksi kovinta vauhtia piti Slovenian Tina Maze.

Naisten maailmancupissa Poutiaisen kovimmat kilpailijat Kostelic ja Pärson putosivat näin ollen hekin palkintopallipaikoilta. Kroatian Kostelic jäi kärjestä 7 sekunnin kymmenystä sijoittuen kuudenneksi. Ruotsin Anja Pärson sijoittui kahdeksanneksi jääden kärjestä hieman vajaan sekunnin.

Aspenin pujottelujen jälkeen maailmancupin kokonaiskisaa johtanut Poutiainen putosi nyt kokonaistilanteessa Ruotsin Anja Pärsonin taakse. Ruotsalainen on kerännyt pisteitä 343, kun Poutiaisella pisteitä on 341. Kolmantena kokonaistuloksissa majaileva Kostelic on kerännyt kauden kahdeksasta osakilpailusta yhteensä 283 pistettä.

Seuraavaksi Poutiainen suuntaa matkansa kohti St. Moritzin rinteitä, jossa kisaillaan 21.-22.12.-2004.

Altermarktin Super-G:n lopputulokset: