Uutisen päiväys

22.10.2014← Takaisin

Pohjoismaisille hiihtolajeille uusia kumppaneita

Suomen Hiihtoliitto on saanut uusia yhteistyökumppaneita maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkueille. Hiihtomaajoukkue käyttää jatkossa Skigon voiteita, mäkihypyn ja yhdistetyn urheilijat puolestaan Julbon kypäriä ja laseja.

Suomen Hiihtoliiton ja Julbon sopimus on nelivuotinen ja kattaa kaikki mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkueryhmät junioreita myöten.

- Julbon laseissa ja kypärissä yhdistyy turvallisuus ja huippuluokan tekniset vaatimukset. Lajissamme emme voi antaa mitään välinetasoituksia. Se on ainoa tie lähemmäs täydellisyyttä, toteaa mäkihypyn päävalmentaja Jani Klinga.

- Meille on tärkeää, että välineet mukautuvat myös vaihtuviin sääolosuhteisiin, esimerkiksi lämpötilan vaihteluihin, kertoo yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen.

Maastohiihtomaajoukkueen ja Skigon yhteistyö viralliseksi

Ruotsalaisen voidevalmistaja Skigon ja maastohiihtomaajoukkueen kumppanuus kattaa seuraavat kaksi kautta. Yhteistyö koostuu muun muassa voidetestauksesta, raportoinnista ja tuotekehityksestä.

- Maajoukkue on jo aiemmin käyttänyt Skigon voiteita, joten on hienoa, että yhteistyö laajenee nyt virallisesti myös kehityspuolelle, iloitsee maastohiihtomaajoukkueen uusi huoltopäällikkö Matti Haavisto.

- Meillä on vahva halu kehittää yhteistyötämme. Virallisen yhteistyömme myötä tuomme Suomen markkinoille erikoisversiot XC Yellow – pitovoiteesta ja HF P16-luistovahasta, kertoo Skigon toimitusjohtaja Christer Majbäck.