Uutisen päiväys

19.2.2016← Takaisin

Perjantaina laduilla peräti 18 suomalaista

Perjantai on Lahti Ski Gamesien ensimmäinen tiivis kisapäivä, kun ohjelmassa on yhteensä kolme kilpailua. Miehet hyppäävät illalla kisan HS130-mäestä ja naiset heti aamulla HS100-mäestä. Perjantaihin mahtuu myös yhdistetyn henkilökohtainen kisa.

Naisten kilpailu on historian ensimmäinen Suomessa loikattava maailmancupin kisa, ja siinä ovat mukana Julia Kykkänen, Jenny Rautionaho ja Susanna Forsström.

Yhdistetyssä on viikonloppuna tiukka kisarupeama, kun Lahdessa on ohjelmassa peräti kolme kilpailua. Perjantaina Mikke Leinonen, Jussi Salo, Leevi Mutru, Matti Herola, Eero Hirvonen ja Ilkka Herola kilpailevat muita maailman huippuja vastaan HS130-mäessä ja 10 kilometrin hiihto-osuudella.

Suomalaisista Hirvonen esiintyy kotiyleisön edessä ainoastaan perjantaina, sillä Lahdesta hän matkaa nuorten MM-kisoihin Rasnoviin.

"Vähän harmittaa, että juuri Suomen maailmancupin kisojen aikaan sattuivat nuo nuorten kisat, olisin mieluusti kilpaillut kaikki Suomen kisat", Hirvonen kertoi torstaina.

"Hyvä kuitenkin, että ehdin ensimmäisen kisan Salppurilla kilpailla. Perjantain kisa täällä toimii samalla hyvänä valmistavana harjoituksena Rasnovin kisoja varten", viimeisiin nuorten MM-kisoihin matkaava suomalainen pohti.

Ensimmäisen virallisen kilpailupäivän huipentaa miesten mäkikisa ja sen karsinta. HS130-mäestä kotiyleisön edessä hyppää peräti yhdeksän sinivalkoista mäkikotkaa, kun Janne Ahonen, Lauri Asikainen, Andreas Alamommo, Niko Kytösaho, Ville Larinto, Jarkko Määttä, Eetu Nousiainen, Juho Ojala ja Harri Olli ovat mukana kilpailussa.

Perjantain aikataulua:
09:00   Mäkihyppy, naiset, kilpailu, HS100
14:00   Yhdistetty, mäki, kilpailu, HS130
16:15   Yhdistetty, hiihto, gundersen 10km
17:00   Mäkihyppy, miehet, karsinta, HS130
18:00   Mäkihyppy, miehet, kilpailu, HS130

Kuva: SHL/Touho Häkkinen.

Naisten mäkijoukkue Facebookissa
Miesten mäkimaajoukkue Facebookissa
Twitter @Finnjumper #sjteamfinland
Instagram @sjteamfinland #sjteamfinland

Yhdistetyn joukkue Facebookissa
Twitter @ncteamfinland
Instagram @ncteamfinland
#ncteamfinland

Urheilijakommentteja Hiihtoliiton Soundcloudissa