Uutisen päiväys

14.3.2013← Takaisin

Pentsinen pisteitä keräämään Kollenin viidellekympille

Anssi Pentsinen aikoo hiihtää tulevana lauantaina Holmenkollenin 50 kilometrin vapaan hiihtotavan massalähtökisan. Kyseessä on Pentsisen ensimmäinen viidenkympin kisa maailmancupissa. Aiemmin hän on hiihtänyt matkan neljä kertaa SM-kisoissa.

Holmenkollenin kisan jälkeen kokonaiscupin viisikymmentä parasta hiihtäjää saa osallistumisoikeuden ensi viikon keskiviikkona hiihdettävään Tukholman sprinttiin sekä Falunin finaaliviikonloppuun. Anssi Pentsinen on tällä hetkellä maailmancupin sijalla 50, joka riittäisi osallistumisoikeuteen, mutta takaa hengittää kovia miehiä niskaan.
- Maailmancupin pisteitä lähden keräämään. Kokonaiskisassa minulla ei ole mahdollisuuksia, mutta ensimmäisissä kirimaaleissa olisi tarkoitus pärjätä, Pentsinen suunnittelee.

Kyseessä on miehen ensimmäisen 50 kilometrin startti maailmancup-tasolla. SM-kisoissa Pentsinen on hiihtänyt sen neljästi, joista kaksi kertaa vapaalla. Lisäksi miehellä on kokemusta pitkän matkan hiihdoista kuten Vaskoolihiihdosta
- On se pitkä matka, varsinkin tässä maastossa. Sen verran takaa joudun lähtemään, että hetki menee ennen kuin pääsen pelipaikoille. Katsotaan sitten miten päästään maaliin saakka.