Uutisen päiväys

8.1.2011← Takaisin

Pensasmaa, Ojansivu, Hyvärinen ja Toivanen miesten avauspäivän mestarit Hollolassa

Artturi Pensasmaa, Antti Ojansivu, Perttu Hyvärinen ja Ahti Toivanen veivät miesten mestaruudet Hollolan nuorten SM-kisojen avauspäivänä. Matkana kaikilla oli kymppi vapaalla.

Ylöjärven Urheilijoiden Artturi Pensasmaan tavoite täyttyi, kun 17-vuotiaiden vapaan kympillä tuli SM-kultaa Hollolassa. Mestaruus tuli 7,6 sekunnin erolla Perniön Urheilijoiden Lauri Vuoriseen. Oulunsalon Vasaman Joonas Sarkkinen oli pronssilla.
”Se meni nappiin, kaikki onnistui! Tähän on tähdätty ja siihen (tavoitteeseen) päästiin. Eka vitonen oli vähän vaikea, en oikein käynnistynyt, toinen meni paremmin. Vapaa on minulle parempi, mutta perinteisellä lähden hiihtämään kovaa ja katsomaan, mihin päästään”, ylöjärveläinen suunnitteli.
Vuorinen oli kärkikolmikosta hämmästynein.
”Meni paremmin kuin suunnittelin, pirun hyvin meni. Ajattelin, että jos 15 joukkoon pääsisi, se olisi hyvä. Ensimmäinen kierros tuntui helpolta, mutta toisella kierroksella jalat vähän puutuivat”, puolessa välissä johtanut Vuorinen sanoi.
Sarkkinen tavoitteli kisasta mitalia ja sellaisen hän sai.
”Kaikkeni yritin, eikä notkahdusta tullut”, Sarkkinen sanoi.

Ojansivu pystyi puristamaan loppuun asti


Ylöjärven Ryhdin Antti Ojansivu nujersi pienen kisajännityksensä ja kisakumppaninsa Hollolan nuorten SM-kisoissa 18-vuotiaiden poikien vapaan kympillä. Lahden Hiihtoseuran Juuso Lotta taisteli 2,6 sekuntia hävinneenä SM-hopeaa. Matti Hiironen Vuokatti Ski Team Kainuusta vei pronssin. Ojansivulle mestaruus oli henkilökohtaisilla matkoilla uran toinen.
”Pientä kisajännitystä oli. SM-kisoissa ei koskaan satu mikään paras hiihto. Hyvin pystyin puristamaan loppuun. Huomista odotan mielenkiinnolla”, Ojansivu sanoi.
Lotta johti vielä puolimatkassa, mutta Ojansivu puristi loppuhetkillä mestariksi.
”Antilla on kovempi kunto. Huomenna perinteisellä minulla ei ole odotuksia”, Lotta sanoi.
Matti Hiirosen valmistautuminen ei ole mennyt aivan putkeen, sillä pari viikkoa sitten kisoissa sattunut kaatuminen aiheutti aivotärähdyksen.
”Rauhassa ekan kuusi kilometriä menin”, sanoi perinteisen kisaan mestaruus mielessä suuntaava Hiironen.

Nousukuntoinen Hyvärinen 20-vuotiaiden ykkönen

Riistaveden Perttu Hyvärinen otti selvällä 29,4 sekunnin erolla 20-vuotiaiden SM-kultaa vapaan kympillä. Järjestävän seuran Jari Huhta otti hopeaa, Saarijärven Pullistuksen Sami Lähdemäki pronssia. Lähdemäki hävisi tiukan hopeataiston vain 0,3 sekunnilla.
”Eilen, kun tein harjoitusta ladulla, tuntui helpolta. Oli viitteitä, että tänään voisi kulkea. Alkumatkalla oli kuitenkin vähän vaikeaa, mutta oli hyväkin, että jäi paukkuja loppuun. Nousukunnossa olen”, Otepään MM-kisoihin tähtäävä Hyvärinen sanoi.
Kotiladuillaan kilpaillut Jari Huhta iloitsi hopeastaan.
”Rysähti kunnolla! Pelkäsin, että menee lataus yli”, aivan kilpailukeskuksen vieressä asuva Huhta sanoi.
Lähdemäki harmitteli liian lujaa aloitustaan.
”Minuakin varoteltiin, ettei saa liian kovaa aloittaa, mutta sorruin siihen kuitenkin. Maaliin asti rimpuilin. Huomenna sitten lähdetään murjomaan”, Lähdemäki sanoi.

Toivanen kiirehti 23-vuotiaiden mestariksi

Ampumahiihdon maailmancupissakin tänä vuonna kilpaillut Ahti Toivanen jätti kilpakumppaninsa taakseen 23-vuotiaiden vapaan kympillä. Hopealle yltänyt Alavieskan Virin Heikki Kopakka hävisi 5,7 sekuntia, pronssimitalistiksi ylsi Ari Luusua.
”Lähdin aika rennosti mutta kovaa. En tiennyt, miten kovaa uskallan lähteä, kun tämä oli talven ensimmäinen maastohiihtokisani. Loppuun löytyi kuitenkin hyvä puristus. Olen tiennyt, että olen kovassa kunnossa vaikka en ole parasta saanutkaan irti”, Toivanen sanoi.
Heikki Kopakka harmitteli epäonnistunutta suksivalintaansa, joka sotki muuten hyvin sujunutta hiihtoa. Ari Luusua viihtyy enemmän perinteisellä, joten kilpailu sujui häneltä sikäli hyvin.
”Aika tasapaksua hiihtoa, lähdin lujaa, mutta en mielestäni hirveän lujaa”, Luusua tuumi.