21.1.2018← Takaisin

Pärmäkoski voittoon Planicassa!

Krista Pärmäkoski nappasi voiton maailmancupin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa Planicassa. Pärmäkoskella on taskussaan kaksi osuusvoittoa takaa-ajokisoista maailmancupissa, mutta päivän voitto oli ensimmäinen täydessä kilpailussa.

- Kivaltahan tää tuntuu, vihdoin ja viimein tuli se voitto. On sitä ooteltukin tässä, tyytyväinen Pärmäkoskikommentoi.

Krista Pärmäkoski aloitti kilpailun maltillisesti ja lisäsi kierroksia kilpailun edetessä. Maaliviivalla eroa toiseksi sijoittuneeseen Charlotte Kallaan jäi 3,6 sekuntia, Pärmäkosken eduksi. Planican haastava rata oli Kristalle tuttu harjoitusleiriltä viime kesältä ja Pärmäkoski uumoili jo silloin hiihtävänsä hyvän kilpailun Planicassa.

- Verryttelyssä tuntui, että mitenköhän tänään käy. Sain verryttelyssä kroppaa auki sen verran, että se toimi hyvin kisassa. Maltillinen alku, mutta se oli varmasti tärkeä tohon. Kun malttoi alussa, niin pystyi tokan ringin tulemaan kovaa. Tiukka taisteluhan siitä tuli! Teknisesti oli hyvää ja pyrin keskittymään, että tulee pitkää liukua ja sauva tulee oikeaan asentoon. Varmasti se oli tänään se tekijä, minkä takia voitto tuli.

Suomalaisnaisilta nähtiin kilpailussa vahvaa panosta ja kaikki suomalaiset hiihtivät maailmancup-pisteille. Kerttu Niskanen oli toiseksi parhaana suomalaisena tänään kuudes, Aino-Kaisa Saarinen yhdestoista. Laura Mononen oli kilpailussa sijalla 14, Riitta-Liisa Roponen 16. Ja Anne Kyllönen 21.

Maailmancupin tilanne

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa
Krista Pärmäkoski
Aino-Kaisa Saarinen
Riitta-Liisa Roponen

Miesten kilpailussa parhaiten sijottui Iivo Niskanen, joka hiihti maaliin sijalle 10. Eroa voittajaan Alexey Poltoraniniin jäi yksi minuutti ja kymmenen sekuntia.

Kolmenkymmenen parhaan ja maailmancup-pisteille hiihtivät myös Perttu Hyvärinen, 26:s, ja Ville Nousiainen sijalle 29. Vahvoista sprinteistä tällä kaudella tunnettu Ristomatti Hakola oli kilpailun 31., Lari Lehtonen 41. ja Matti Heikkinen hiihti maaliin sijalle 42.