Uutisen päiväys

21.12.2003← Takaisin

Palanderin suurpujotteluvire pitää - kakkonen Alta Badiassa

  Alppihiihdon valkoinen sirkus palasi Alta Badiaan, Italiaan, jossa sunnuntaina käytiin jälleen miesten suurpujottelukilpailu. Edellisessä kisassa suomalaisen alppihiihdon historiaa tehnyt Kalle Palander oli taas kivenkova. Hän joutui kuitenkin vaihtamaan paikkaa kotirinteessään laskeneen Italian Davide Simoncellin kanssa. Simoncellille uran ensimmäinen voitto, Palander kakkonen.

  Italian Davide Simoncelli janosi voittoa kotiyleisön edessä oltuaan kahdessa edellisessä Alta Badian mc-suurpujottelussa kakkonen. Suunta saatiin jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Simoncelli johdossa, Kalle Palander hienosti toisena.

  Kisan viimeistä edellisenä Palander laski vakuuttavasti kärkeen. Simoncelli piti kuitenkin piti paineista huolimatta päänsä kylmänä ja laski viimeisenä komean laskun, jolla hän reilusti lisäsi etumatkaansa Palanderiin ja oli lopulta yli 1.03 sekuntia nopeampi. Suurpujottelun maailmancupia johtava USA:n Bode Miller sijoitti kolmanneksi.

  Italialaisten panos oli vakuuttava. Toisen kierroksen nopeimman laskun tehnyt Massimiliano Blardoni nousi sijalta 12 neljänneksi. Kymmenen parhaan joukkoon ylti kaksi muutakin isäntämaan laskijaa: Arnold Rieder seitsemäs ja Alberto Schieppati kahdeksas. Ei ihme, että takavuosien sankari Alberto Tomba pyöri väkkäränä maalialueella kommentoimassa maanmiestensä upeaa suoritusta.

  Suomen Sami Uotila ei vieläkään onnistunut saamaan täysipainoista suoritusta. Hän lähes ajoi ulos radalta ensimmäisellä kierroksella. Hän sai kuitenkin kangettua itsensä "laillisesti" takaisin keppien väliin ja sijoittui lopuilta 27:ksi.

  Alppihiihdon maailmancupin jäädessä joulutauolle Suoman Kalle Palander on suurpujottelucupissa toisena, pujottelucupissa neljäntenä ja kokonaiscupissa viidentenä.

  Tulokset: www.fis-ski.com