Uutisen päiväys

15.11.2003← Takaisin

Paavo M. Petäjä Suomen Hiihtoliiton kunniapuheenjohtajaksi

Suomen Hiihtoliiton liittovaltuusto kutsui syyskokouksessaan Nilsissä varatuomari Paavo M. Petäjän liiton kunniapuheenjohtajaksi. Liiton puheenjohtajana vuoden 2002 loppuun asti toiminut Petäjä on SHL:n historian toinen kunniapuheenjohtaja. Ensimmäinen oli liittoa pitkään johtanut liikuntaneuvos Hannu Koskivuori.

Vaikka Paavo M. Petäjä ehti olla Suomen Hiihtoliiton peräsimessä vain reilut kaksi vuotta, hänen panoksensa Suomen Hiihtoliiton johtoelimissä oli huomattavan vahva. Hän oli varapuheenjohtaja 22 vuotta ja johtokunnan jäsen 1974-2002 ja sitä ennen liittovaltuustossa vuodesta 1972.

Suomen Hiihtoliiton lisäksi Petäjä on ollut kehittämässä hiihtourheilua Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) maastohiihtovaliokunnassa ja sen alavaliokunnissa sekä toiminut sääntöasiantuntijana ja -kouluttajana niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Puheenjohtajakaudellaan Petäjä joutui luotsaamaan liittoa tilanteessa, joka oli kaikkea muuta kuin se, mitä hän oli kautensa alussa toivonut. Vuoden 2001 dopingskandaali vei liiton myrskynsilmään, josta selviämisen jälkeen mikään ei ole ollut niin kuin ennen. Petäjä toivoi seuraajalleen mahdollisuutta päästä hoitamaan liiton asioita "normaalisti". Viime talvi kuitenkin toi jälleen pettymyksiä ja vasta nyt näyttää siltä, että uuden tien alkuun ollaan pääsemässä liittovaltuuston hyväksymien uusien toimintasääntöjen myötä.

Kunniapuheenjohtajuudesta kiittäessään Paavo M. Petäjä ilmoitti lahjoittavansa "Paavon pokaalin" kilpailtavaksi kahdeksan seuraavan vuoden ajan seurojen kesken SM-kilpailujen yleisen sarjan sprinttiviesteissä siten, että sekä naisten että miesten sarjat otetaan huomioon.