Uutisen päiväys

27.11.2003← Takaisin

"Onhan kisoja taas jo odotettu"

Samppa Lajusen ylläolevaan toteamukseen voidaan kiteyttää Suomen yhdistetyn maajoukkueen tunnelmat ennen ensimmäista maailmancup-starttia Rukalla

Koko joukkue odottaa innokaasti pääsyä tosi toimiin, mittaamaan pitkän harjoittelukauden tuloksia maailman valioiden kanssa.

Kauden ensimmäisissä kotimaisissa kilpailuissa erinomaisia otteita esittänyt Hannu Manninen kertoo harjoittelun sujuneen tosi hyvin, vaikka olosuhteet eivät ole olleetkaan parhaat mahdolliset. "Kakki on sujunut mukavasti. Harjoituksissa on tullut hyviä ja vähän parempia hyppyjä ja pikkusuksikin on kulkenut."

Myös olympiavoittaja Samppa Lajunen on tyytyväinen tilanteeseensa. "Olen syksyä kohti kiristänyt harjoittelua. Kunto on kehittynyt nousujohteisesti - olen tyytyväinen. Hyppääminen on vielä ollut vaihtelevaa, on tullut hyviä hyppyjä ja sitten taas huonompia. Viimeisissä harjoituksissa hypyt olleet hyviä, nyt on hyvä lähteä kisaamaan."

Antti Kuisman kesäharjoittelu meni hyvin, mutta nyt mies kertoo tuskailevansa hyppäämisen kanssa. "On ollut tosi vaikeat kaksi viikkoa. Hyppy ei ole kulkenut ollenkaan. Välillä on jo tullut mieleen, josko uskallan torniin ollenkaan. Onneksi viime aikoina on näyttänyt jo vähän paremmalta ja itseluottamus on alkanut palautua."

Jaakko Tallukselle viime kausi oli ongelmallinen, hyppy ei kulkenut totuttuun tapaan, muuttuneista pukusäännöistä ja muistakin syistä johtuen. Samanlaisia ongelmia miehellä on edelleen. "Taistelu jatkuu. Hyppyhomma tökkii, onneksi kausi on pitkä."

Jouni Kaitaisen viime kausi päättyi mahtavasti - mies seisoi mitalipallilla Salpausselän kisoissa. Se antoi mahtavasti lisää itseluottamusta ja potkua harjoitteluun, jopa niin että lahtelainen nyt arvelee lähteneensä liiankin aikaisin muoville harjoittelemaan. "Siinä meinasi jo kyllästyä. Nyt tilanne kuitenkin on jo toinen. Olen jo odottanut pitkään, että pääsisin kilpailemaan."