18.2.2012← Takaisin

Olsson ja Kowalczyk voittoihin Szklarska Porebassa

Maastohiihdon Maailmancup jatkui tänään Puolassa Szklarska Porebassa miesten 15 km ja naisten 10 km perinteisen hiihtotavan kilpailuilla. Miesten kisan voittoon hiihti Ruotsin Johan Olsson, kakkoseksi maailmancupia johtava Sveitsin Dario Cologna ja kolmanneksi Venäjän Aleksander Legkov. Naisten kisan voittoon hiihti kotiyleisönsä edessä suvereenisti Puolan Justyna Kowalczyk, nousten samalla maailmancupin johtoon ohi tänään toiseksi tulleen Norjan Marit Björgenin. Kolmas päivän kisassa Norjan Therese Johaug. Suomalaisittain päivä oli vaisu, parhaina suorituksina Sami Jauhojärvi 16:s miehissä ja Krista Lähteenmäki naisissa 15:s. Maailmancupissa kilpaillaan seuraavan kerran 3.-4.3. Lahdessa Salpausselän kisoissa.

Viisi suomalaismiestä kisassa mukana, kaksi maailmancupin pisteille

Suomalaismiehiä päivän kisaan osallistui viisi: Sami Jauhojärvi, Lari Lehtonen, Matias Strandvall, Ari Luusua ja Martti Jylhä. Maailmancupin pisteille pääsi tänään kaksi suomalaista. Sami Jauhojärvi oli 16:s ja Lari Lehtonen 28:s, kun taas muut suomalaiset jäivät kauas 30 parhaan joukosta. Matias Strandvall oli vasta 51:s, Ari Luusua 54:s ja Martti Jylhä 57:s.

Voiton päivän kisassa otti Ruotsin Johan Olsson. Hän päihitti toiseksi sijoittuneen maailmancupin johdossa jatkavan Sveitsin Dario Colognan 19,3 sekunnilla. Palkintopallin täydensi Venäjän Aleksander Legkov kolmannella tilallaan.

Suomalaisnaisia vain kaksi mukana – Kowalczyk ylivoimaiseen voittoon

Suomalaisnaisia päivän kisassa nähtiin vain kaksi hiihtäjää, kun Riikka Sarasoja-Lilja, Aino-Kaisa Saarinen ja Kerttu Niskanen joutuivat jättämään päivän kilpailun sairastelun vuoksi väliin. Näin päivän kisaan starttasivat ainoastaan Anne Kyllönen ja Krista Lähteenmäki.

Väliaikalähdössä käydyssä kilpailussa parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi tänään Krista Lähteenmäki,  sijoittuen 15:nneksi. Anne Kyllönen puolestaan tänään päivän kisassa 28:nneksi.

Kilpailun kärkikolmikko ei yllättänyt ketään, kolmen kärki olikin jo kauden aikana tutuksi tullut kolmikko: Puolan Justyna Kowalczyk otti kotiyleisön riemuksi voiton. Norjalaiskaksikolle Marit Björgen ja Therese Johaug puolestaan kakkos- ja kolmostilat.

Kowalczyk otti jälleen maailmcupin johtajan liivin haltuunsa voittonsa ansiosta ja nousi näin Björgenin edelle maailmancupin kärkeen. Krista Lähteenmäki parhaana suomalaisena on maailmancupin kokonaistilanteessa nyt seitsemäntenä.

Krista Lähteenmäki kertoi väliviikon maailmancup-kisoissa tulevan tarpeeseen:
    - Oli haastava keli tänään, sellainen liippakeli ja sitten taas kuivempaa lunta radan ylemmillä kohdilla. Suksien ja voitelun päättäminen oli haasteellista. Minulla oli oikea voide kyllä mutta itse pyysin ehkä hiukan liikaa pitoa suksiin vielä testauksen jälkeen. Kisaladulle ei päässyt enää testaamaan ja viimeiset testit tehtiin testiladulla joka oli liippaantunut enemmän kuin varsinainen kisalatu. Tänään muutoin hiihto oli ehkä asteen pari parempaa kuin viime viikonloppuna. Ihan tarpeeseen tulee viikon tauko maailmancup-kisoissa, nyt pääsee ensi viikolla valmistautumaan ja harjoittelemaan hyvin että jaksaa vielä hiihtää maailmancupin viimeiset viikonloput ja kevään SM-kisat,  kertoi Lähteenmäki.