Uutisen päiväys

18.12.2012← Takaisin

Nuorten MM-ryhmän leirityksellä onnistunut päätös

Nuorten St1 -ryhmän vuoden viimeinen leiri oli viime viikolla Vuokatissa. Aiempien leirien tavoin kokonaisuutena onnistunut viikko päättyi kisaviikonloppuun Ristijärvellä. Kilpailut toimivat myös varakatsastuksina ja tarkkailuina, varsinaiset nuorten MM-katsastukset alkavat 29. joulukuuta Vöyrissä.

Maajoukkue hitsautui kesän ja syksyn leireillä tiiviiksi ryhmäksi.
”Tosi hyvä porukka on ollut. Olen tykännyt olla leireillä ja hyviä treenejä on tehty. Ei ole hukkaan mennyt”, Elsa Airaksinen sanoo.
”Kahdeksan leirin jälkeen porukkahenki on erittäin tiivis. Jokainen päivä on ollut erittäin nautittava ja on hienoa, että olen päässyt tällaiseen porukkaan. Hyvillä mielin ollaan leireillä. Mahtava kokemus”, Rikhard Mäki-Heikkilä sanoi.
Rovaniemen-leiristä asti samalla reissulla Ristijärven kisoihin asti ollut Mäki-Heikkilä uskoo kuntonsa olevan paranemaan päin, vaikka päiväkohtaisia heittoja onkin.
”Uskon, että kun päästään kilpailuihin, olen aika hyvässä tikissä. Alkukausi on ollut sitä mitä viime vuosinakin, on ollut vähän huonompia hiihtoja ja sitten on ollut valopilkahduksia. Nyt on aikaistettu kunnon ajoitustakin. Nyt ei ole mitään muuta kuin tärkeitä kilpailuja edessä, katsastuskilpailuihin lähdetään iskemään”, Mäki-Heikkilä sanoi.
Samoilla linjoilla oli Airaksinenkin.
”Rovaniemen kisat menivät hyvin, sen jälkeen on ollut pari huonompaa kisaa. Yleensäkin minulla on ollut alkukausi vähän vaikeampaa. Pari viikkoa on nyt harjoitukset menneet tosi hyvin. Vöyrin ja Seinäjoen kisat ovat ne tärkeimmät näytöt MM:iin”, Airaksinen mietti.
Mutta mitä Airaksinen ja Mäki-Heikkilä toivovat joululahjaksi?
”Toivomuksena olisi uusi puhelin ja hyviä hiihtoja voisin myös toivoa”, Airaksinen sanoo nauraen.
”Toivon, että pysyisin viimeiset viikot terveinä”, Mäki-Heikkilä toivoi, että saisi nauttia hyvän harjoituskauden hedelmistä talvella.
Ristijärvellä perinteisen matkoilla parhaat suomalaiset 20-vuotiaissa olivat naisten kympillä Katri Lylynperä ja miesten 15 kilometrillä Christoffer Lindvall. Lylynperä voitti, Lindvall sijoittui toiseksi. Vapaan matkoilla Lylynperä oli myös vitosella ykkönen, kympillä voiton vei Joonas Sarkkinen. 

Ristijärven kilpailuiden tulossivu: http://www.puolanganryhti.com/jaostot/hiihto/kilpailut/

Nuorten MM-katsastukset:

29. - 30.12.2012 Vöyri, sprintti (P), 5/10 km (P)
31.12.2012 Seinäjoki, 7,5/10 km (V)
5.1.2013 Saarijärvi, yhdistelmähiihto