Uutisen päiväys

30.1.2018← Takaisin

Nuorten MM-kilpailut avattiin yhdistetyn osalta – Suomalaiset tasaisesti kolmenkymmenen parhaan urheilijan tietämillä

Sveitsin Kanderstegissä avattiin tänään nuorten MM-kilpailut yhdistetyn osalta. Suomalaisten kilpailu alkoi mäessä hieman takkuillen, mutta ladulla vauhti oli tuttuun tapaan kunnossa.

Parhaimpana suomalaisena maaliin hiihti mäkiosuudella onnistunut Otto Niittykoski, joka oli kilpailun 27:s. Mäessä hyppy kantoi 94,5 metriä.

- Mäessä vaikeuksien jälkeen nyt oli ihan hyvää perus suorittamista, sinänsä mäki oli hyvä osuus tänään. Hiihto ei mikään paras ollut, mutta ei se kyllä huonoinkaan. Semmoinen suht perus suoritus kokonaisuudessaan tänään, kertasi Niittykoski päiväänsä.

Waltteri Karhumaa paranteli sijoituksiaan ladulla huomattavasti ja nuosi sijalta 41, sijalle 30. Waltterin päivä alkoi koekierroksella hyvällä onnistumisella. Karhumaan koekierroksen hyppy kantoi 92 metriä.

- Päivä lähti ihan hyvin koekierroksella käyntiin, kroppa oli kunnolla hereillä ja muutenkin tuntui hyvältä jaloissa.

Urheilija kertoi hieman jännittäneensä ensimmäisissä arvokisoissaan ja kertoi sen vaikuttaneen kilpailuhyppyynsä. Kilpailukierroksella hypyn pituudeksi jäi 83,5 metriä.

- Siitä nyt ei muuta voinut oppia kuin sen, että pitää keskittyä vaan omaan hyppyyn. Ihan sama millainen olosuhde tulee vastaan, niin pitää osata tehdä normi hyppy. Ladulla oli ihan ok kulkua, ei ollut mitään lentoa, mutta ei sitten totaalista romahdustakaan, kertoi Karhumaa.

Atte Kettunen hiihti maaliin heti Karhumaan perään, sijalle 32. Myös Kettunen nousi ladulla useita sijoja ylöspäin. Wille Karhumaa hylättiin kilpailusta hyppypuvun vuoksi.

Nuorten MM-kilpailut jatkuvat yhdistetyn osalta torstaina joukkuekilpailulla.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa