Uutisen päiväys

21.11.2012← Takaisin

Nuorten maajoukkueella onnistunut leiri- ja kilpailujakso

Nuorten maajoukkueen valmentaja Janne Hyyppä on tyytyväinen sunnuntaina päättyneeseen leirijaksoon, johon kuului harjoittelua ja kisaviikonloppu Rovaniemellä sekä kisaviikonloppu Oloksella.

”Positiivinen jakso, iso plussa. Ryhmän urheilijat ovat löytäneet omaa hyvää tatsia tekemiseensä, omaa hyvää ajattelua. He toimivat sen mukaan, mitä tuntemuksia on”, Hyyppä kehuu ryhmäänsä.

Rovaniemellä Suomen Cupissa useat hiihtäjät onnistuivat yleisen sarjan kansallisen kärjen joukossa mainiosti. Oloksella 20-vuotiaissa vastusta tuli muun muassa venäläisistä. Kisoihin ei erityisesti herkistelty, vaan ne olivat ohjelmassa osana leirijaksoa.

”Oloksella jo tuntui, että oli kaksi viikkoa harjoittelua alla. Tulokset olivat hyviä ja tekeminen on ollut hyvää. Nuoret ovat kauden aikana oppineet paljon”, Hyyppä kehui ryhmänsä kasvua urheilijan elämään.

Takana on harjoituskausi, joka on nuorten MM-ryhmän osalta sujunut valtaosalla hyvin. Hyyppä on tyytyväinen ryhmänsä osalta moneen asiaan, esimerkiksi siihen, että maajoukkueessa tulleet asiat ovat monilla päätyneet kotiharjoitteluunkin.

”Vaikkapa voimaharjoittelupuolella olemme tuoneet terävämpää punttiharjoittelua, jota voi tehdä läpi kisakauden”, Hyyppä mainitsee yhden osan, jossa urheilijat ovatkin selvästi kehittyneet.

Edessä on vielä leiri Vuokatissa joulukuussa.

”Se on aika kevyt leiri harjoituksellisesti. Tekniikka-asioita varmistellaan ja kalustoasioita viimeistellään. Valmistaudutaan kisoihin ja keskitytään kisapäivien läpivientiin”, Hyyppä kertoo.

Lisää nuorten kuulumisia omilta sivuilta

Nuorten maajoukkueen kuulumisia voi seurata myös nuorten omilta nettisivuilta www.nuortenmmryhma.fi. Siellä on tällä hetkellä esimerkiksi Leena Nurmen kuulumiset parin viikon Lapin-jakson jälkeen. Nettisivujen lisäksi nuorten kuulumisia voi seurata Facebookissa ja blogissa. Facebookissa on myös runsaasti kuvia sekä videohaastatteluja Rovaniemen kisoista.

Nuorten MM-kilpailut hiihdetään 21.-27.1. Tsekin Liberecissä. Joukkueeseen mieliville on katsastuskilpailuja, aikataulu tästä.