Uutisen päiväys

12.4.2013← Takaisin

Nuorten hiihtoleirejä huhtikuussakin

Vuokatin Urheiluakatemian hopeasomparyhmä on leireillyt tämän viikon Vuokatin Urheiluopistolla, käyden päivisin myös paikallisessa Tenetin yläasteella opiskelemassa.

Kauden leiritys on rakennettu täydentämään jo olemassa olevia rakenteita (kuten piirileiritykset, seuravalmennukset ym.). Tätä kautta leiritystä on ympäri vuoden, eikä vain syksyyn keskittyen. Ryhmän valmentaja Juho Halonen korostaakin, että tätä kautta päästään opettamaan nuorille eri vuodenaikoihin sopivaa harjoittelua myös kilpailukaudelle. Tällä kevään leirillä on määräpainotteinen teema, mikä sisältää paljon alamäkitekniikka ja taitoharjoittelua Vuokatin laskettelurinteissä. Alkuviikon loistava kevätkeli sekä edelleen hyvässä kunnossa olevat ladut onkin suosinut leireilijöitä ja pitänyt motivaatiota huipussaan.

Halonen onkin tyytyväinen kuluneeseen viikkoon, sekä kahden vuoden jaksoon ryhmän kanssa. Tämä on nyt meidän yhdeksäs leiriviikko lähestulkoon tällä kokoonpanolla, ensimmäisen vuoden jälkeen ryhmään tuli mukaan muutama uusi hiihtäjä. Paljon on menty eteenpäin leirityksen aikana, ja mikä parhainta yhteistyö jatkuu suurimman osan urheilijoista kanssa nyt jo toukokuussa Habita-leirityksen osalta sekä osa on hakenut lisäksi Sotkamon Urheilulukioon.

Leiriläisistä Turo Sipilä kommentoi koulunkäynnin toimivan ja onnistuvan hyvin leiriviikon ohessa, toki se hieman päiväuni mahdollisuuksia vähentää. Huhtikuun leiriltä oppina mieleen on jäänyt etenkin taitojutut, myös teknillistä puolta on vielä hiottu eteenpäin. Leiritys kaikkinensa on ollut auttamassa hyvin kunnon kehittämisessä ja Turo toteaakin pitävänsä enemmän juuri näistä viikon mittaisista leireistä kuin lyhyemmistä.

Myös Vuokatin Urheiluakatemian yläkoululeiritykseen on hakuaikaa vielä jäljellä huhtikuun lopulle 8-9-luokkalaisille. Habita-leirityksen testeihin ilmoittautumiset 97-ikäluokan osalta ovat puolestaan jo 17.4 mennessä.