← Takaisin

Nousiainen maailmancupin pisteille ainoana suomalaisena

Ville Nousiainen selviytyi ainoana suomalaisena maailmancupin pisteille Otepään 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa lauantaina. Loppua kohden sijoitustaan selkeästi parantaneen kouvolalaisen sijoitukseksi tuli 24.

KATSO YLE:N LÄHETYS ARENASTA

- Aika vetelää meno oli alkuviikosta kärsityn pahan flunssan jäljiltä. Se verotti selkeästi tänään terävyyttä. Jaloissa ei ollut potkua ja ei vain jaksanut polkea, mitä tällä radalla olisi tarvinnut paljon tehdä. Plussaa oli tasatyönnön parantuminen. Lopussa kun viitsi puristaa itsensä tiukoille alkoi sijoituskin parantua, puolessa matkassa vielä sijalla 39 ollut Nousiainen totesi.

Lari Lehtonen (31.) putosi lopulta ensimmäisenä hiihtäjänä pisteiltä hävittyään viimeisen pisteen vieneelle Saksan Tim Tscharnkelle 0,8 sekuntia. Lehtonen keikkui väliajoissa koko matkan hieman 20. tilan heikommalla puolella.

-Loppuun olisi pitänyt saada lisää vetoa, mutta enempää ei vain ollut ottaa irti. Kaikkeni annoin ja vähän pettynyt täytyy olla, kun en päässyt pisteille. Vauhti kyllä tuntui siltä, että olisi riittänyt parempaankin sijoitukseen. Toki tässä nyt on otettu kauden alun 30. tilasta parikymmentä pykälää pois, Lehtonen jutteli.

Anssi Pentsinen pääsi kisaan mukaan sairastuneen Tero Similän tilalla. Pentsinen oli 51. 2.48,6 voittajasta Eldar Rönningistä jääneenä.

Eilen 25-vuotispäiviään viettänyt Mikko Koutaniemi puolestaan debytoi kansainvälisessä ryhmässä maailmancupissa sijoittuen 54. tilalle 3.22,6 kärjestä.

Niklas Colliander keskeytti kahden viiden kilometrin lenkin jälkeen terävän alun jälkeen oltuaan paras suomalainen alkuvauhdeissa.

Kilpailun voittajaksi hiihti kovalla loppuvedolla Norjan Eldar Rönning 15,1 sekunnin erolla ennen Ruotsin Daniel Rickardssonia. Venäjän Maxim Vylegzhanin oli kolmas ennen Ruotsin Marcus Hellneriä ja kotiyleisön suursuosikkia Andrus Veerpalua.

Maailmancupia johtava Sveitsin Dario Cologna ja kolmantena oleva Lukas Bauer eivät ole Otepäässä mukana. Kakkosena oleva Norjan Petter Northug oli lauantain kilpailun kahdeksas.