Uutisen päiväys

20.11.2011← Takaisin

Norja naisten viestin voittoon, Suomi hienosti kolmas

    Maastohiihdon maailmacupin avaus naisten viestien (4 x 5 km) osalta Norjan Sjusjöenissä sujui Norjalaisten komennossa heti ensimmäisestä osuudesta alkaen. Norjan ykkösjoukkue hiihti voittoon lähes puolen minuutin erolla Norjan kakkosjoukkueeseen. Suomen viestijoukkue hiihti lupauksia herättävästi kolmanneksi, 39,1 sekuntia voittajille jääneenä.

    Norjalaisten leveästä rintamasta kertoo tämän päivän viestien osalta se, että viestin lopputuloksissa Norjalta oli neljä joukkuetta seitsemän parhaan joukkueen joukossa. Ruotsi sijoittui viestin neljänneksi, ruotsalaisten mahdollisuudet kamppailla palkintopallisijoituksista menivät jo ensimmäisellä osuudella, jolla Ruotsin viestin avaaja Ida Ingemarsdotter jäi yli 40 sekuntia ensimmäisenä vaihtanutta Norjaa. Avausosuuden toiseksi nopein oli yllätyksenomaisesti Ranskan Aurore Jean, joka tuli vaihtoon toisena, vain 6 sekuntia Norjan jälkeen. Kilpailun voittaneessa Norjan joukkueessa hiihtivät Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Stoermer Steira ja Marit Björgen.

    Suomen joukkue, Krista Lähteenmäki, Aino-Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen ja Riikka Sarasoja-Lilja hiihti tasaisesti läpi viestin. Viestin avaaja, Krista Lähteenmäki, toi avausosuuden jälkeen Suomen vaihtoon kuudentena, 14,1 sekuntia Norjaa jäljessä.
    ” Vähän pelotti tuo aloitusosuus, kun tiesin, että liikkeelle lähdetään kovaa, ja se ei ole minun vahvuus. Kuten viestissä aina, kannoille hiihdettiin aika paljon, ja menin siinä hapoille. Lopussa ei sitten ollut enää voimia vastata norjalaisille, mutta ihan hyvä hiihto oli.”, totesi iloinen Krista Lähteenmäki.

    Toisella osuudella Aino-Kaisa Saarinen paransi Suomen sijoitusta tullen vaihtoon Norjan kakkosjoukkueen kanssa käytännössä aivan tasoissa,  14,5 sekuntia johtavaa Norjaa perässä.
    Oli parempaa hiihtoa kun eilen. Nyt sain itsestäni jotain irtikin, jopa hengästyin. Lihakset ovat kuitenkin vielä väsyneet, mutta varmasti Rukalla on jo taas parempaa menoa luvassa.”, kertoi  Aino-Kaisa Saarinen.

    Kolmannella osuudella Riitta-Liisa Roponen hiihti vapaan ensimmäisen osuuden tasaisesti pitäen Suomen kolmantena, ero kärjessä olevaan Norjaan reilut 19 sekuntia, toisena oleva Norjan kakkosjoukkue vajaan neljän sekunnin päässä.
    ” Tänään oli kyllä hyvä hiihto, paljon paremmin sain rytmistä kiinni ja itsestäni tehoja irti kuin eilen. Peesistä oli matkan aikana myös hyötyä. Tämä tekee hyvää koko joukkueelle ja itseluottamukselle kun onnistuttiin joukkueena hienosti, tästä on hyvä jatkaa ensi viikonlopun Rukan kisoja kohti.”, kertoi  Riitta-Liisa Roponen tyytyväisenä kisan palkintojenjakotilaisuutta odotellessa.

    Ankkuriosuudella Riikka Sarasoja-Lilja lähti ottamaan Norjan kakkosjoukkueen ankkuria Marthe Kristoffersenia kiinni. Osuuden puolessa välissä Sarasoja-Lilja olikin tavoittanut Norjalaisen, joka kuitenkin onnistui jättämään Sarasoja-Liljan noin kilometri ennen maalia viimeisellä nousuosuudella. Näin viestissä Norjalle kaksoisvoitto, Suomi hienosti kolmanneksi.
    ”Pääsin lähtemään hyvään paikkaan, Kristoffersenin peesiin. Suksi oli kyllä tosi liukas, huomasin että varsinkin laskuosuuksilla pysyn helposti perässä ja jopa tavoitan norjalaista. Toisella kierroksella, viimeisellä nousuosuudella en ihan sitten enää pystynyt vastaamaan norjalaisen iskuun. Joukkueena voidaan olla kyllä tyytyväisiä, tänään oltiin hyviä.”, kertoi iloinen Riikka Sarasoja-Lilja.



    Tuloksia: www.fis-ski.com

    Maastohiihdon tiedotus – tiedotus@maastohiihto.fi