28.2.2004← Takaisin

Noriaki Kasai Salt Lake Cityn voittaja, suomalaiset vaisuja

Japani Noriaki Kasai otti kauden ensimmäisen maailmancup-voittonsa Salt Lake Cityn olympiamäessä lauantaina. Suomalaisten kokonaispanos oli vaisu. Paras sinivalkoinen oli Janne Ahonen, joka oli 14:s.

Salt Lake Cityn mäkikilpailusta jäi vaisu vaikutelma, varsinkin sen ensimmäiseltä kierrokselta sai loistokkuutta hakea. Erityisen onneton kierros oli Suomen joukkueelle. Toinen toisensa jälkeen miehet jäivät kauas totutusta tasostaan. Viime viikonlopun suomalaissankari Tami Kiuru 49:s, Juha-Matti Ruuskanen 48:s, Veli-Matti Lindström 43:s, Jussi Hautamäki 36:s! Parhaana suomalaisena Janne Ahonen oli ensimmäisen jälkeen 14:s. Matti Hautamäki oli nippa-nappa toisella kierroksella, 28:s. Ensimmäisen kierroksen parhaan hypyn, 120,5 metriä, leiskautti Japanin kokenut Noriaki Kasai.

Toisella kierroksella nähtiin ensimmäistä komeampia hyppyjä, kun olosuhteet taas muuttuivat. Tulosluetteloon tuli suuria nousuja ja  toisaalta taas moni menetti asemiaan. Kärki kuitenkin säilyi ja Noriaki Kasaista, 31, tuli tähän asti vanhin maailmancup-voittaja 120,5 ja 122,5 metrin hypyillään.  Toiseksi sijoittui Salt Lake Cityssä erinomaisesti viihtyvä Sveitsin Simon Amman, mies joka samoissa maisemissa otti kaksi olympiakultaa. Kauden paras sijoitus Ammanille. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Norjan Tommy Ingebritsen.

Vaikka Janne Ahonen ja Matti Hautamäki paransivat suorituksiaan, tulos kuitenkin jäi kauaksi odotetusta. Ahonen oli lopputuloksissa 14:s ja Hautamäki 16:s. Ahosen pahin vastustaja maailmancupin kokonaiskilpailussa, Norjan Roar Ljökesöy, nousi ensimmäisen kierroksen 12. sijalta neljänneksi kilpailun pisimmällä, 127,5 metriä kantaneella hypyllä. Tulos merkitsi sitä, että norjalainen kuroi Ahosen etumatkaa kiinni 32 pisteellä. Kisan jälkeen Ahosen pisteet 1138 ja Ljökesöyn 946, eroa 192 pistettä.