Uutisen päiväys

7.4.2013← Takaisin

Niskanen rohmusi Suomen mestaruuksia

Kontiolahden SM-kisojen ykkösnimi oli Vieremän Koiton Kerttu Niskanen, joka nappasi Suomen mestaruuden myös naisten 30 km vapaan kisassa. Hopealle hiihtänyt Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roponen ja pronssia napannut Ikaalisten Urheilijoiden Krista Lähteenmäki tekivät yhteistyötä kisan puolimatkasta lähtien.

Sunnuntaiaamuna Kerttu Niskanen löysi taskuun unohtuneen Päivän voittaja –lapun, jolla pääsee vip-ravintolaan syömään. Valmentaja nauroi, kun Niskanen pisti lapun kaulaansa, mutta niin vain Vieremän Koiton hiihtäjä jatkoi kultalinjalla myös sunnuntaina.
- En minä ihan näin hyvää viikonloppua odottanut, kolme kultaa kyllä yllätti.
Niskanen hiihti saman matkan Suomen mestariksi myös kaksi vuotta sitten, kun hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla.
Kontiolahden kisoissa paistoi koko viikonlopun aurinko, mutta yöpakkaset jäädyttivät ladut, joten pehmeässä sohjossa ei sunnuntaina tarvinnut taistella.
- Tänään oli taas liukas keli. Sai alamäet ja mutkat huolellisesti mennä. Ladulla pysyttiin, mutta askeltaa sai alamäessä. Oli ihan riittävän rankka eli mukava latu.
Erityiskiitokset Suomen mestari osoitti huoltomiehelleen Timo Suntelalle.
- Timpalle kiitos. Sukset olivat loistavat. Timppa viettää niiden kanssa varmaan enemmän aikaa kuin minä, Niskanen ylisti.

Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roponen lähti ladulle minuutin Ikaalisten Urheilijoiden Krista Lähteenmäen perään. Roponen saavutti Lähteenmäen kisan puolivälin tienoilla, jonka jälkeen naiset hiihtivät yhtä matkaa maaliin.
- Tehtiin vuorovedolla yhdessä töitä ja ruvettiin saavuttamaan. Oli hyvää kovaa hiihtoa ja siitä sai tsemppiä. Ei ollut yhtään saumaa haastaa Kerttua tänään, Roponen kertoo kisasta.
- Ilman Ritua ei olisi pronssia tullut. Kyllä pystyi jeesaamaan minua paljon, kun oli vaikeaa ja varmaan minäkin pystyin vähän auttamaan Ritua, kun hänellä oli vaikeaa, Lähteenmäki kommentoi yhteistyötä.
Roposen mukaan kisan voittaneen Niskasen vauhti oli niin kovaa, että mestaruuteen ei ollut mitään mahdollisuuksia.
- Ei se mulla tänään ollut tiukkaa kilpailua vastustajiin nähden, koska oma hiihto oli alusta saakka hirvittävän vaikeaa ja Kerttu meni niin kovaa.
Tiistaina Kanarian lomalta takaisin Suomeen palannut Lähteenmäki katkaisi lomansa SM-kisojen takia, mutta loma jatkuu heti kisan jälkeen.
- Kyllä minä hiihtelemässä saatan käydä, jos on hyvät kelit, mutta mihinkään räntäsateeseen en lähde.

 

Lisää kommentteja:
https://hiihtoliitto-fi.directo.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/sm-kontiolahti-naisten-kommentit/