Uutisen päiväys

17.11.2013← Takaisin

Niskanen neljäs Oloksen vapaan kympillä

Kerttu Niskanen jäi täpärästi kymmenyksen kolmannesta sijasta Oloksen vapaan kympillä. Niskanen sijoittui FIS Tykkikisa -viikonlopun päätösmatkalla neljänneksi. Kisan voitti Venäjän Irina Khazova.

Venäläisen Irina Khazovan voittoa Oloksella voi pitää jonkun asteisena yllätyksenä, ainakin maajoukkueen päävalmentaja Magnar Dalenin mukaan.
- Khazovan vauhti oli yllättävä, hän hiihti ikään kuin ilman rajoitusta. Häneen verrattuna suomalaisnaiset jäivät ajallisestikin kauas, mutta en lähtisi vertaamaan tuloksia häneen. Paljon varmempi ja luotettavampi vertailukohta on toiseksi hiihtänyt Julia Tshekaleva. Myös se yllätti, että Kowalczyk (Justyna) jäi tänään niin kauas kärkikahinoista, Dalen miettii.
- Mun mielestä kulki ihan hyvin. Alusta loppuun saakka jaksoin hyvin. Toivon ja uskon, että kisojen kautta alkaa vauhti paranemaan, Kerttu Niskanen kommentoi hiihtoaan.
- Kokonaisuutena olen ihan tyytyväinen, molemmat kisapäivät menivät ihan hyvin. Eilisen vitosen pertsa oli sen verran nopea rykäisy, ettei se millään lailla jäänyt väsyttämään. Ehkä se oli jopa aika hyvä aukaisu tämän päivän kisaan.
Alkukauden sijoituksiinsa Niskanen on tyytyväinen, mitään suuria riemunkiljaisuja tai pettymyksen tunteita tasavarmat suoritukset eivät ole aiheuttaneet.
- Vauhtia pitää saada lisää. Positiivista on, että jaksamista löytyy, vaikka se rentous ja terävyys puuttuukin vielä. Mutta kisojen kautta ne sitten taas löytyy. Hyvä tästä on kautta jatkaa.


Kisaviikonloppu sujui Dalenin mielestä ihan hyvin suomalaisnaisten osalta. Erityisen ilahtunut päävalmentaja oli Niskasen tasaisesta viikonlopusta.
- Kertun vapaan hiihto on vahvistunut ja tekniikka parantunut. Eilisen kisa vain paransi hänen tämän päivän suoritustaan, Dalen kehui.
Krista Lähteenmäen ja Aino-Kaisa Saarisen seitsemäs ja kahdeksas sija kauden alkuun olivat myös päävalmentajan mieleen:
- Tämä oli Kristalle ihan hyvä kauden aloitus ja Aikulle luistelukisaksi ihan hyvä suoritus. Laura (Mononen) oli naisistamme neljänneksi paras ja nousee varmasti kauden mittaan. Riitta-Liisa (Roponen), Anne (Kyllönen) ja Riikka (Sarasoja-Lilja) eivät saaneet hyvää luistelukisaa, mutta ovat kaikki niin vahvoja urheilijoita, etten ole lainkaan huolissani.

Naisten 10km vapaa
(vahvistamaton tulos)
1. Irina Khazova                 RUS              25.46,2
2. Julia Tshekaleva              RUS              + 28,3
3. Eva Vrabcova-Nyvltova CZE              +49,5
4. Kerttu Niskanen             FIN               +49,6

7. Krista Lähteenmäki        FIN               1.06,1
8. Aino-Kaisa Saarinen       FIN               1.08,5

Viralliset tulokset julkaistaan järjestäjien sivuilla.