Uutisen päiväys

7.12.2012← Takaisin

Naisten parisprinttijoukkue viidenneksi

Suomen naiset sijoittuivat Quebecin parisprinttiviestissä viidenneksi. Naisten joukkue, Mona-Liisa Malvalehto ja Anne Kyllönen, jäi voittajasta vain 1,5 sekuntia. Miesten joukkue, Anssi Pentsinen ja Matias Strandvall, karsiutui finaalista.

Suomen naiset hiihtivät taktisesti hyvän hiihdon ja kilpailivat kisan voitosta aivan viimeisille sadoille metreille saakka.
- Tosi hyvä hiihto. Minä en ole koskaan hiihtänyt tällä tasolla kahta erää. Alkuerät tuntuivat helpolta. Aamusta saakka on ollut hyvä olo ja taistelin todella hyvin. Tosin palkintopallia lähdettiin hakemaan, mutta hiihto oli hyvää. Rata tosin oli järkyttävää mössöä, Mona-Liisa Malvalehto kertoo.
- Kovaa leikkiä on edessä huomennakin. Mulla on oikea puoli selästä krampissa, mutta toivottavasti se saadaan auki. Täysillä vaan taistoon, Malvalehto kertoo.
Naiset jäivät kisan voittajajoukkueesta vain 1,5 sekunnin päähän.
- Harmittaa, kun ei ollut palkintopallisija kaukana. Kun oisin pikkuisen aikaisemmin lähtenyt parantamaan asemia, mutta nyt meni näin, Anne Kyllönen maalailee.
- Kisa oli hyvää taistelua ja porukassa pystyttiin tulemaan. Hyvää hiihtoa, mutta kyllä vähän harmittaa, Kyllönen.
Päävalmentaja Magnar Dalen oli naisten kanssa samoilla linjoilla.
- Jännittävä ja hyvä kisa. Naisilla oli tänään kaikki mahdollista ja voittajajoukkueestakin jäätiin vain puolitoista sekuntia, Dalen iloitsee.

Miesten joukkue, Anssi Pentsinen ja Matias Strandvall, jäi sprinttiviestissä oman eränsä seitsemänneksi ja karsiutui kymmenen joukkueen finaalista.
- Kaksi ekaa osuutta tuntuivat helpolta, hiihto oli freesiä ja lähdin hyvillä mielin viimeiselle osuudelle. Vaikeudet alkoivat, kun horjuin yhdessä mutkassa ja meinasin kaatua. Vähän väkisin pääsin takaisin rytmiin ja sitten tuli seinä ihan puskista. Yllätyin kuinka täysin kuolin, Strandvall kertoo.
Mitään varsinaista syytä väsymiseen ei ole.
- Ehkä matka tuntui vähän jaloissa, mutta toivottavasti paranee huomiseen. Suksivalinta oli vähän huono. Hiihdin kahdella parilla ja viimeisen osuuden ihan tuoreilla suksilla. Latu oli kuitenkin testeistä pehmennyt sen verran, että ekat sukset olivatkin paremmat, Strandvall jatkaa.
Joukkuekaveri Anssi Pentsinen pitää omaa hiihtoaan kohtuullisen hyvänä:
- Ihan kohtuullista menoa tänään. Tuollaista letkahiihtoa. Yllättävän isojakin eroja tuli tälle radalle, kun oli pehmeä rata. Se kyllä muutti kisan luonnetta.
- Yksilökisassa lähden hiihtämään erän kerrallaan. Vähintään välieräpaikka haen. Kaiken pitäisi olla sinänsä kunnossa ja mahdollista, Pentsinen toteaa.

Perjantain parisprinttereiden lisäksi yksilökisassa Quebecin laduilla kilpailee lauantaina myös Martti Jylhä.

Tulokset:
http://www.fis-ski.com/uk/604/1228.html?cal_suchsector=CC&event_id=31848