Uutisen päiväys

24.2.2013← Takaisin

Naiset avasivat Suomen mitalitilin MM-kisoissa

Sprinttiviestijoukkue, Riikka Sarasoja-Lilja ja Krista Lähteenmäki, avasi Suomen mitalitilin Val di Fiemmen MM-kisoissa. Naiset hiihtivät pronssille.

Riikka Sarasoja-Lilja tiesi jo viime viikon alussa hiihtävänsä sprinttiviestin, mutta pari ratkesi vasta lauantain yhdistelmähiihdon jälkeen, jolloin Krista Lähteenmäki nimettiin sprinttiviestiin. Kovasti ladulle mielinyt ja joukkuekavereiden hiihtoja MM-kisojen alussa jännittänyt Sarasoja-Lilja otti heti Val di Fiemmen kisojen avausmatkallaan pronssia.
- Hiihto kulki hyvin ja suunnitellusti. Tavoitteena oli hiihtää alku mahdollisimman rennosti ja onnistuin siinä. Minä pystyn hiihtämään itseltäni jalat alta, jos lähden liian kovaa. Viimeisellä vedolla hiihdin lujempaa., Sarasoja-Lilja kertoo.

Ankkuriosuuden hiihtänyt Lähteenmäki pääsi turvallisista asemista taistelemaan mitalista, sillä takaa ei näkynyt uhkaajaa.
- Riikka hiihti tosi hyvin ja hänen ansiosta tästä tuli mitali. Viimeisellä osuudella minulla alkoi jo vähän painaa ja meinasi viimeisellä kierroksella tekniikka hajota siihen ylämäkeen, mutta onneksi mäki loppui ja sain koottua itseni. Todellakin jäätävän hyvä fiilis, Lähteenmäki iloitsi.
Illalla naisilla on edessään palkitsemisseremonia, mutta varsinaiset mitalijuhlat saavat odottaa kevääseen. Molemmat hiihtävät myös vapaan 10 kilometrin kisan tiistaina.
- Tiistaina on seuraava startti, joten ei mitään hirmubileitä voida järjestää, nyt pitää keskittyä tuleviin kisoihin. Juhlitaan sitten keväällä, kun kausi on ohi.
- Uskon, että mitaleita pystytään nyt ottamaan lisää, Lähteenmäki kommentoi.

Miesten sprinttiviestijoukkue ei päässyt MM-finaaliin. Anssi Pentsinen menetti kymmenisen sekuntia viimeisellä osuudellaan, kun Ranskan Jean Marc Gaillardin sauva katkesi ja hänen huoltomiehensä hyppäsi sauvan kanssa ladulle. Matias Strandvall jäi ankkuriosuudella, eikä aika riittänyt finaaliin.  Miehet sijoittuivat 16:nneksi.

Lisää kommentteja päivän kisasta:

https://hiihtoliitto-fi.directo.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/suomalaiskommentit-sprinttiviest/